Politie Hollands Midden

Oegstgeest, Leiden - Verdachten van heling kleding aangehouden

Oegstgeest, Leiden, 26-11-2010 o De politie heeft donderdagavond 25 november twee mannen uit Engeland van 18 en 28 jaar aangehouden op verdenking van heling van kleding. De politie kreeg kort voor de aanhouding een melding dat twee personen zich verdacht ophielden bij een bedrijf op de Kempenaarstraat.

De mannen liepen meerdere keren langs het pand en keken opvallend naar binnen. De melder vertrouwde de mannen niet vanwege de inbraken in Oegstgeest afgelopen weken. De melder belde de politie en gaf direct ook een signalement mee.

Na de melding zagen agenten een bestelbus met een Engels kentekenplaat wegrijden in de richting van de Geverstraat en vervolgens richting de A44. De agenten zijn de bestelbus achterna gereden en naar het Transferium geleid voor een controle. Een van de inzittenden voldeed aan het opgegeven signalement. In de bestelbus werden diverse tassen met kleding aangetroffen. De kleding bleek afkomstig te zijn uit een winkel in Oegstgeest. Volgens de mannen hadden zij de kleding gekocht, maar konden zij geen bon tonen. Uit onderzoek bleek dat een medewerker van de winkel vermoedelijk de kleding voor minder geld heeft verkocht aan de mannen. Hierop werd de medewerker aangehouden voor verduistering in dienstbetrekking. De politie doet verder onderzoek.