Politie Flevoland

Auto na slippartij over de kop

Lelystad, 26-11-2010 o Donderdagavond sloeg een 24 jarige vrouw uit Dronten met haar auto op de Wisentweg na een slippartij over de kop en kwam tot stilstand in een naast de weg gelegen greppel. De Wisentweg bleek tengevolge van landbouwvoertuigen opgereden klei en aarde zeer glad. De veroorzaker van de vervuilde rijbaan is proces-verbaal aangezegd. De bestuurster is met onbekend letsel voor controle meegenomen naar een ziekenhuis.

Rond 18.00 uur rukten brandweer, ambulance en politie uit na een melding dat er een auto op de Wisentweg over de kop was geslagen. Ter plaatse troffen ze de 24 jarige bestuurster aan die uit haar voertuig werd gehaald door de brandweer. Omdat de Wisentweg door klei en aarde zeer glad was stelden agenten een onderzoek in naar de veroorzaker. Een bedrijf aan de Wisentweg dat de hele dag had geoogst, bleek verantwoordelijk voor de vervuilde weg.

De directeur van het bedrijf is door de agenten aangesproken en verbaliseerd. In overleg met de gemeente en het bedrijf is de rijbaan schoongemaakt. De auto is door een bergingsmaatschappij afgesleept.