Gemeente Zoetermeer

Jaarlijkse BROEM-dag voor 50-plussers

Zaterdag 20 november gaf wethouder Hans Haring het startsein voor de BROEM-dag in Zoetermeer. De BROEM-dag is een rijvaardigheidstraining voor iedereen vanaf 50 jaar en werd dit jaar voor de zestiende keer georganiseerd door het stadsgewest Haaglanden en Veilig Verkeer Nederland.
Tijdens de BROEM-dag worden de verkeersregels opgefrist en het reactievermogen, gehoor en zicht getest. Ook wordt het waarnemingsvermogen en de reactiesnelheid getest in een rijsimulator. Daarnaast wordt een rit gemaakt in de eigen auto onder leiding van een gediplomeerde rijinstructeur. Deze rit wordt besproken en aanbevelingen gegeven.

Wethouder Hans Haring: "Zoetermeer heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan. Gedrag is een belangrijk aspect van de verkeersveiligheid. En educatie is daarbij zeer belangrijk. Daarom besteden wij veel aandacht aan verkeerseducatie op scholen. Maar deze trainingen voor 50-plussers zijn ook enorm belangrijk. Ik ben blij dat er ook dit jaar weer veel enthousiaste 50-plussers hebben meegedaan".

De trainingen zijn bedoeld om kennis en vaardigheden in het verkeer te verbeteren en daarmee een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid. Iedere inwoner uit de regio Haaglanden mag hieraan deelnemen. De kosten bedragen EUR 15,- per deelnemer. Dit jaar waren er voor de trainingen in Zoetermeer meer dan 60 aanmeldingen.