Gemeente Almere

Ernstige verkeershinder tijdens werkzaamheden A1

26-11-2010

wegwerkzaamheden a1a6 Ernstige verkeershinder tijdens werkzaamheden A1 tussen knooppunten Watergraafsmeer en Muiderberg

Rijkswaterstaat voert in het weekend van vrijdag 26 november 22.00 uur tot maandag 29 november 05.00 uur grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de A1 tussen de knooppunten Watergraafsmeer en Muiderberg. Verkeer moet rekening houden met fors extra reistijd en afgesloten verbindingswegen. Daarnaast is tijdens de nachtelijke uren de rijbaan richting Amersfoort tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Diemen volledig afgesloten. De werkzaamheden leiden tot een betere doorstroming en een veilige weg.

Verkeerssituatie

De werkzaamheden omvatten het verwijderen van het oude asfalt, het aanbrengen van nieuw asfalt en het aanpassen van de wegsituatie. Tussen knooppunten Watergraafsmeer en Muiderberg is van vrijdag tot en met zondag van 22.00 uur tot 00.00 uur één rijstrook beschikbaar. Vrijdag 26 november van 00.00 uur tot zaterdag 27 november 08.00 uur en zondag 28 november van 00.00 uur tot maandag 29 november 05.00 uur is de rijbaan richting Amersfoort tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Diemen volledig afgesloten.

Omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden wordt weggebruikers geadviseerd goed te letten op de actuele informatie boven en langs de weg. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Het verkeer van Amsterdam of Schiphol richting Almere/Lelystad wordt tijdens de nachten omgeleid via de A2 en de A9 naar de A1. Verkeer van Amsterdam/Schiphol naar Amersfoort/Oost-Nederland wordt omgeleid via Utrecht. Verkeer naar Noord-Nederland wordt geadviseerd om via de Afsluitdijk (A7) te rijden.

Reisalternatieven

Reizigers kunnen komend weekend gebruik maken van alternatief vervoer. Op zaterdag 27 november kunnen reizigers voor twee euro per trein reizen met een vanAnaarBeter-kaartje (retour) dat te koop is via de NS-kaartjesautomaten onder de knop `acties/evenementen' en bij het NS-loket. Op zondag 28 november zijn geen vanAnaarBeter-kaartjes per trein beschikbaar wegens een combinatie van evenementen en buitendienststellingen van ProRail. Tijdens de weekendwerkzaamheden kunnen reizigers ook gebruik maken van verschillende buslijnen van Connexxion. Reizigers kunnen voor twee euro per bus reizen met een vanAnaarBeter-kaartje (retour) dat te koop is bij de buschauffeur. Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/A1A6 voor de exacte trajecten waarop vervoer per bus en trein met een vanAnaarBeter-kaartje wordt aangeboden.

Meer informatie

De meest actuele informatie vindt u op borden boven en langs de weg of op www.vanAnaarBeter.nl en www.rijkswaterstaat.nl/A1A6. Daarnaast kunnen weggebruikers met vragen terecht bij de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800 - 8002 (gratis).

Dit is een persbericht van Rijkswaterstaat