Gemeente Kaag en Braassem

Centrum voor Jeugd en Gezin geopend


Wethouder Floris Schoonderwoerd heeft 24 november 2010 het Centrum voor Jeugd en Gezin feestelijk geopend. Met dit centrum voor Jeugd en Gezin heeft de gemeente Kaag en Braassem een centraal punt waar iedereen terecht kan met vragen over opvoeden en opgroeien.

De wethouder opende het centrum door het bord voor het gebouw te onthullen. Op dit bord is duidelijk te zien dat het centrum van Jeugd en Gezin en de kernpartners, maatschappelijk werk, jeugdgezondheidszorg en jeugdzorg gezamenlijk onder de noemer Centrum jeugd en gezin, gevestigd zijn in de Hof van Alkemade, Schoolbaan 2 in Roelofarendsveen.

Na het officiële gedeelte was er gelegenheid voor ouders, kinderen en professionals de informatiemarkt te bezoeken. Hier werd veel gebruik van gemaakt. Het was er gezellig druk. In alle ruimtes stonden stands met informatie over opvoeden en opgroeien. Deze informatiemarkt gaf ook professionals de mogelijkheid om te netwerken en daarvan werd volop gebruik gemaakt.

Voor de kinderen was er een apart programma. Zo was er een clown voor de kleintjes en konden de wat oudere kinderen een workshop striptekenen volgen. Ook konden kinderen van de basisschool hun tekening voor de tekenwedstrijd inleveren. Dat leverde een grote stapel tekeningen op. De jury heeft dus ruime keus om tien prijswinnaars uit te selecteren, die worden tentoongesteld in het gebouw. De prijswinnaars krijgen thuis bericht.

Voor meer informatie over het CJG zie www.cjgkaagenbraassem.nl. Â
Jongeren aan het knutselen tijdens de opening van het CJG Â Kraampjes in het CJG Â
Bij de opening van het CJG waren aanwezig afgevaardigden van de kernpartners, maatschappelijk werk, jeugdgezondheidszorg en jeugdzorg Twee meisjes bezoeken de poppendokter