Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 26 november

Alkmaar, 26-11-2010 o 14.00 uur

Informatie over bereikbaarheid, wijkagent, politiewerk, preventie en meer
Politiewijzer vanaf deze week in de brievenbus

Regio, vrijdag 26 november

Vanaf deze week ontvangen alle huishoudens in Noord-Holland Noord de Politiewijzer 2009/2010 in de brievenbus. Een handig bewaarboekje vol informatie over de politie. Er staan bijvoorbeeld artikelen in die vertellen waar de organisatie voor staat, wat het politiewerk inhoudt, hoe buurtbewoners de politie het beste kunnen bereiken en hoe zij aangifte kunnen doen. Maar er is ook veel aandacht voor onderwerpen als huiselijk geweld, de recherche, werken bij de politie en het verhalen van schade op de dader.

Wilt u weten wat de politie in uw gebied doet? Kijkt u dan op de website van de politie: www.politie.nl/noord-holland_noord Iedere dag worden hier nieuwe berichten op geplaatst. Hier kunt u ook terecht voor het doen van aangifte en het stellen van vragen of het doen van een melding. Daarnaast komt er iedere maand een digitale nieuwsbrief uit. Lid worden is gratis en gaat gemakkelijk. Surf hiervoor ook naar www.politie.nl/noord-holland_noord en klik op de banner Aanmelden Nieuwsbrief. Nieuwste mogelijkheid om de politie te volgen is door ons te volgen op twitter: politienhn.

Boekje ook verkrijgbaar op politiebureau

De Politiewijzer wordt in de week van 29 november huis-aan-huis verspreid in de hele regio. De verspreiding gebeurt via de reclamefolders. Dit betekent dat mensen met een zogenaamde Nee-sticker op de brievenbus, de Politiewijzer niet zullen ontvangen. Zij kunnen het boekje ophalen bij het dichtstbijzijnde politiebureau of bellen met de Politie Servicelijn, telefoon: 0900- 8844.

Ontruiming door verwarde man

Alkmaar, donderdag 25 november

Op donderdagavond moesten enkele woningen aan de Paltrokmolen in Alkmaar worden ontruimd in verband met een verwarde bewoner, die in zijn huis de gaskraan zou hebben open gezet. Het bleek te gaan om een 46-jarige man die in depressieve toestand verkeerde. Uit voorzorg werden de omliggende woningen ontruimd. Vijftien personen meldden zich bij het buurtcentrum De Oever waar opvang was geregeld. De meeste buurtbewoners bleven echter ter plaatse kijken.

Nadat de politie contact met de verwarde man had gekregen, werden de ramen van de woning geopend om de (minimale) gaslucht te later verwaaien. De bewoner is overgedragen aan de hulpverlening.

Alcoholcontrole

Heerhugowaard, donderdag 25 november

Op donderdagavond omstreeks 21.10 uur vorderde de politie het rijbewijs in van een 60-jarige man uit Heerhugowaard. De man werd in een personenauto gecontroleerd op het Zuidtangent in zijn woonplaats. Hij blies 625 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Politie houdt auto-inbreker aan

Hoorn, donderdag 25 november

Op donderdagmiddag omstreeks 13.15 uur hield de politie een 38-jarige man uit Zwaag aan op verdenking van inbraak in een personenauto op het Pelmolenpad in Hoorn. Een getuige had de politie gewaarschuwd dat een man bezig was een auto open te breken op het parkeerterrein aan het Pelmolenpad. De inbreker was daarna weggefietst in de richting Italiaanse Zeedijk. Hier trof de politie een fietser aan die aan het opgegeven signalement voldeed. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Uit de auto bleek een tas te zijn gestolen. De tas werd in de directe omgeving teruggevonden door de getuige. De politie heeft de eigenaar van de auto verzocht contact op te nemen en aangifte te doen.

Minderjarigen met wiet aangetroffen

Den Burg, donderdag 25 november

Op donderdagavond omstreeks 20.15 uur trof de politie drie jongen aan in het park aan de Parkstraat in Den Burg. De jongens, in de leeftijd van 16 en 18 jaar uit Den Burg en De Koog, bleken alle drie softdrugs bij zich te hebben. In totaal ging het om 21 gram wiet. De drugs werden in beslag genomen en worden vernietigd. De ouders van de twee minderjarige verdachte zijn in kennis gesteld.

Alcoholcontrole (2)

Lutjebroek, donderdag 25 november

Op donderdagavond omstreeks 22.30 kreeg de politie een melding dat een dronken automobilist zou zijn weggereden vanaf de Pieter Janszoon Jongstraat in Lutjebroek. De politie trof de auto aan op de Rozenboom in Bovenkarspel, waar de 45-jarige bestuurder uit Oudekerk aan de Amstel in de berm in de modder vast was komen te zitten. De man was nauwelijks aanspreekbaar en staarde alleen wat voor zich uit. Om te voorkomen dat hij weer weg zou rijden, sloeg de politie een autoraam in en haalde de man uit de auto. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt en bijna niet meer op zijn benen te kunnen staan. De verdachte blies maar liefst 1140 ug/l. Dat is ruim vijf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l.

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Den Helder, vrijdag 26 november

Op vrijdagmorgen kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Spoorgracht in Den Helder. Hier bleek een 25-jarige man uit Den Helder, naar eigen zeggen, te zijn aangereden door een bestelauto. De bestuurder van de auto was niet gestopt na het ongeval, maar was weggereden zonder zijn identiteit bekend te maken.

Het slachtoffer verklaarde te zijn aangereden door vermoedelijk een witte Citroen Jumper of soortgelijke auto. Hij was daarbij tegen het voorraam geslagen en op de weg gevallen. Het slachtoffer werd voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder van de bestelauto en verzoekt eventuele getuigen zich te melden. De politie in Den Helder is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Verlichtingscontrole

Grootebroek, donderdag 25 november

Op donderdagavond controleerde de politie in Grootebroek op het voeren van verlichting. Tussen 19.30 en 22.00 uur kregen acht (brom)fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Meisje aangereden

Castricum, vrijdag 26 november

Op vrijdagmorgen omstreeks 09.55 uur raakte een 14-jarig meisje uit Uitgeest gewond bij een aanrijding op de Dorcamp in Castricum. Het meisje reed op een fiets over de Dorcamp ter hoogte van het Kortland toen zij werd aangereden door een personenauto. De bestuurster van de auto, een 45-jarige vrouw uit Castricum, verklaarde dat zij kort was verblind door de laagstaande zon. Zij had het meisje op de fiets niet opgemerkt.

Het slachtoffer werd met vermoedelijk een gebroken pols overgebracht naar het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk.