Politie Twente

Twee ongevallen op A1 door gladheid Rijssen
In de vroege ochtend van vrijdag 26 november vonden op de A1 bij Rijssen twee ongevallen plaats, beide als gevolg van gladheid.

Omstreeks 05.30 uur vonden de twee ongevallen vlak na elkaar plaats. Bij het eerste ongeval waren een vrachtwagen en een personenauto betrokken. Toen de bestuurster van de auto de vrachtwagen wilde inhalen, raakte haar auto in een slip en botste tegen de vrachtwagen.

Vlak daarna gebeurde op bijna dezelfde plek het tweede ongeval, waarbij een personenauto en een bestelbus betrokken waren. De bestelbus reed achter de auto. De auto raakte plotseling in een slip, botste tegen de vangrail en vervolgens tegen de bestelbus.

Niemand raakte bij de ongevallen gewond. De auto's en de bestelbus zijn afgesleept, de vrachtwagenbestuurder kon met de vrachtwagen doorrijden. Als gevolg van de twee ongevallen is een lange file ontstaan tussen knooppunt Azelo en Rijssen. (2010106375)

Cementwagen gekanteld
Enschede
Vrijdagmorgen 26 november vond omstreeks 11.00 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Lossersestraat in Enschede. Door onbekende oorzaak raakte de bestuurder van een betonwagen in de berm, waardoor de vrachtwagen kantelde. De 28-jarige bestuurder van de betonwagen uit Ulft is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Op de weg en in de naastgelegen sloot is beton terecht gekomen. De Provincie is bezig met het schoonmaken van de weg en de sloot. De weg is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Naar verwachting duren de werkzaamheden nog tot ongeveer 16.00 uur vanmiddag.

Agressieve winkeldief aangehouden Borne
Donderdag 25 november werd bij de politie gemeld dat winkelpersoneel van een supermarkt aan het Marktplein in Borne een agressieve winkeldief in bedwang probeerde te houden.

Een medewerkster van de supermarkt had gezien dat de man met een winkelkarretje door de supermarkt liep. In het karretje stond een rugtas, waarin de man diverse goederen stopte. Bij de kassa rekende de man andere goederen af. Vervolgens vroeg de caissière of zij even in de rugtas mocht kijken. Daarop probeerde de man direct de winkel uit te vluchten. Hierbij liep hij een kinderwagen met een kindje omver. Vervolgens konden een omstander en de caissière de man tegenhouden. De man werd overgedragen aan de politie. Hij bleek diverse goederen, afkomstig uit de supermarkt, in de rugtas te hebben gestopt, in een poging deze te stelen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010106269)

Hennepkwekerij ontruimd
Goor
Donderdagavond 25 november is in een woning aan de Van Coeverdenstraat in Goor een hennepkwekerij aangetroffen en ontruimd.

Agenten kwamen omstreeks 20.00 uur bij de woning om de huurder van het pand buiten heterdaad aan te houden in verband met openstaande vonnissen. De man werd niet aangetroffen in de woning. Wel werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Verdeeld over drie slaapkamers en de zolder werden in totaal 545 planten en de benodigde apparatuur aangetroffen. In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en de apparatuur vernietigd.

In de woning waren twee Vietnamese mannen van 30 en 19 jaar oud, zonder vaste woon- of verblijfpaats, aanwezig. Zij zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. (2010099569)

Zakkenroller aangehouden
Enschede
Donderdag 25 november is een 46-jarige Enschedeër aangehouden nadat hij op het Stationsplein de portemonnee van een vrouw had gerold.

Omstreeks 16.15 uur kreeg de politie melding dat een 20 jarige vrouw uit het Duitse Havixbeck zojuist was bestolen. Een man had haar portemonnee weggenomen en was daarmee weggerend. Stadswachters hebben de man te voet achtervolgd, maar hebben de man niet kunnen aanhouden. Wel herkenden zij de man ambtshalve. Hierdoor kon de man enige tijd later in zijn woning aan de Tubantiasingel in Enschede worden aangehouden. De 46-jarige Enschedeër is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010106270)

Twee voetgangers geschept op rotonde Enschede
Donderdagavond 25 november werden twee voetgangers geschept op de rotonde Auke Vleerstraat / Drienerlolaan. Een 19-jarige Enschedeër en een 20-jarige Enschedese liepen omstreeks 18.45 uur vanuit de richting UT op de rotonde, richting de Auke Vleerstraat. Aan de overzijde van de rotonde gekomen, besloten zij toch de bus te pakken en draaiden om. Toen zij via de voetgangersoversteekplaats overstaken, werden zij geschept door een auto die vanuit de richting Enschede richting Hengelo reed. Beide voetgangers zijn gewond geraakt en door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist is als verdachte gehoord, proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010106301)

Algemene verkeerscontrole
Enschede
Donderdag 25 november vond tussen 14.00 en 21.30 uur een algemene verkeerscontrole plaats bij de grensovergangen op de N35 en op de Gronausestraat in Glanerbrug. Naast de Politie Twente, werkten de Douane, de Koninklijke Marechaussee, het KLPD en het Grensoverschrijdend Politieteam mee.

Door het KLPD werden auto's gescand met als doel openstaande vonnissen en bekeuringen op te sporen. In totaal werd E1900.- euro geïnd. Zeventien automobilisten kregen bekeuringen, voor diverse verkeersovertredingen, zoals: . Lekke uitlaat, 2x
. Snelheid, 4x
. Rijden zonder rijbewijs, 2x . Niet kunnen tonen rijbewijs, 2x

Een 33-jarige man uit het Duitse Rheda - Wiedenbruck is tijdens de controle aangehouden. De man werd tijdens de controle staande gehouden op de Gronausestraat in Enschede. De man reed vanuit Enschede richting Duitsland. Bij controle bleek dat de man weed in zijn auto vervoerde. Bij het doorzoeken van de kofferbak werd bijna 22 gram weed aangetroffen. De man is aangehouden voor het in bezit hebben c.q. vervoeren c.q. exporteren van hennep. De drugs zijn in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010106324 / 2010106311)

Auto op de kop in berm
Nijverdal
Donderdag 25 november vond omstreeks 23.45 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Baron van Sternbachlaan in Nijverdal. De bestuurder van de auto raakte hierbij niet gewond.

De 27-jarige automobilist uit Lemele reed op de Baron van Sternbachlaan, gaande in de richting van Hellendoorn. In een scherpe bocht naar links verloor hij de macht over het stuur. De auto raakte in een slip en kwam op de kop in de berm terecht. De bestuurder bleef hierbij ongedeerd. Bij de blaastest die ter plaatse werd afgenomen, bleek dat de man alcohol had genuttigd. Omdat de man in 2009 ook al twee keer is aangehouden voor rijden onder invloed, is zijn rijbewijs ingevorderd. (2010106352)

Algemene verkeerscontrole
Enschede
Donderdag 25 november is tussen 13.30 en 22.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden in zuidwijken van Enschede.

Tussen 14.00 en 16.00 uur werd gecontroleerd op de kruising Vlierstraat / Hazelaarstraat / Buurserstraat. Hier zijn in totaal 27 bekeuringen uitgereikt, voor: . rijden door rood licht, 16x . Niet handsfree telefoneren tijdens rijden, 4x . Niet dragen van de autogordel, 5x . Losse lading op aanhangwagen, 1x . Niet kunnen tonen rijbewijs, 1x

Tussen 17.00 en 18.30 uur is gecontroleerd op de Burgemeester M. van Veenlaan. Hier zijn in totaal 55 bekeuringen uitgereikt, voor: . Fietsen zonder verlichting, 53x . Rijden door rood licht, 1x . Rijden zonder rijbewijs, 1x

Tenslotte is tussen 19.45 en 21.00 uur een rijdende controle gehouden door de wijk. Hier zijn 38 bekeuringen uitgereikt, voor: . Fietsen zonder verlichting, 35x . Rijden door rood licht, 1x . Opgeven valse naam, 1x
(2010106248)

Actieweek cluster West groot succes Rijssen - Holten / Wierden / Hellendoorn De actieweek die vorige week (15 t/m 20 november) door de politie is gehouden in cluster West (Rijssen-Holten/Wierden/Hellendoorn) was een groot succes. Op basis van signalen uit de buurt zijn verschillende controles gehouden op het gebied van een aantal belangrijke speerpunten in de gemeenten: . Jeugd: overlast hangplekken - uitgaan . Drugs: zoekactie op scholen . Verkeer: restalcohol - bromfietsen - etc . Uitgaan: vernielingen - controle horecabedrijven . Fietsendiefstal: drie gestolen fietsen aangetroffen op station, een verdachte aangehouden

De controles zijn vooral bedoeld om een signaal af te geven. De restalcoholcontrole bijvoorbeeld, moest bestuurders bewust maken van het gevaar van restalcohol. Op middelbare scholen is gezocht naar drugs in kluisjes. Er is niets aangetroffen, maar de leerlingen is wel duidelijk gemaakt dat jeugd, drugs en school niet samengaan.

Tijdens de actieweek is samengewerkt met netwerkpartners als de gemeente, KLPD, KMAR, RDW, Douane, Belastingdienst, Sociale Recherche, Brandweer en Boa' s. De week moet bijdragen aan het verhogen van de veiligheid in cluster West. De inwoners van de gemeenten hebben positief op de controles gereageerd. De actieweek zal zeer waarschijnlijk volgend jaar een vervolg krijgen.

Man bekent vernielingen beeld
Haaksbergen
In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 september werden in Haaksbergen vernielingen gepleegd aan een beeld op de Blankenburgerstraat in het centrum van Haaksbergen. De politie startte een onderzoek. Dankzij een aantal anonieme tips van burgers kwam de politie op het spoor van de mogelijke verdachte, een 20-jarige man uit Haaksbergen. Deze man is op uitnodiging aan het bureau verschenen en is donderdag 25 november als verdachte gehoord. Hij heeft bekend de vernieling van het beeld te hebben gepleegd. Hij zal worden voorgeleid bij Justitie. (2010086852)

Rattengif gevonden in Florapark Enschede
Op vrijdag 26 november omstreeks 11.00 uur meldde een medewerker van Twente Milieu dat zij rattengifkorrels en plakjes worst met rattengif hadden aangetroffen in het Florapark. Het park is gelegen tussen de Laaressingel, Faberstraat, Floraparkstraat en de Boutestraat. Een deel van het park is aangewezen als hondenuitlaatgebied.

Politie Twente en Twente Milieu roepen alle hondenbezitters die in dit park hun hond uitlaten op om alert te zijn. Ook mensen met kleine spelende kinderen willen ze waarschuwen. Inname van rattengif is schadelijk voor de gezondheid van mens en dier.

Tevens vraagt de politie of er hondenbezitters of wandelaars zijn, die mogelijk gezien hebben wie dit vergif in het park heeft achtergelaten. Hebt u informatie, belt u dan met Politie Twente, team Enschede-Oost via 0900-8844. (2010106433)


-----------------------
26 november 2010


---- --


Politie Twente