Rechtbank Zutphen


Gevangenisstraf voor brandstichting Apeldoorn

Zutphen, 26 november 2010 - De rechtbank veroordeelt een 44-jarige man voor brandstichting aan een auto in de Apeldoornse wijk De Maten op 29 oktober 2009. De man krijgt een celstraf van 30 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar opgelegd.

Getuigenverklaringen
Hoewel de man niet op heterdaad is betrapt concludeert de rechtbank, op basis van verschillende getuigenverklaringen en waarnemingen van een politieobservatieteam, dat het niet anders kan zijn dat deze man voor de brandstichting verantwoordelijk is.

Onrust in de wijk
De rechtbank rekent het de verdachte aan dat hij een auto in brand heeft gestoken die vlakbij een woning stond. Daarbij leek hij geen oog te hebben voor het gevaar dat de bewoners liepen die in die woning lagen te slapen. Verder stichtte de man de brand in een periode dat er in de wijk De Maten veel onrust heerste en er angstgevoelens leefde door eerdere brandstichtingen. De rechtbank vindt het onbevredigend dat hij iedereen achterlaat met de vraag waarom hij de brand heeft gesticht.

LJ Nummer

BO5139

Zie het origineel
Bron: Rechtbank Zutphen Datum actualiteit: 26 november 2010 Naar boven