Gemeente Eindhoven

Expat Center Brabant start samenwerking met de markt

Expat Center Brabant gaat naast het verzorgen van formaliteiten voor expats, hen ook doorverwijzen naar private dienstverleners. Om dit betrouwbaar te kunnen doen, start in januari 2011 het Partnership Program.

Het Partnership Program wordt opgezet om expats in de oriëntatiefase in het thuisland en na aankomst in Brabant betrouwbaar te kunnen doorverwijzen naar private dienstverleners, zoals financieel adviseurs, scholen en huisvesters. Binnen dit programma worden expats die bij het Expat Center informatie opvragen, geïnformeerd over de dienstverlening van aangesloten partners. Behalve dat expats via de website, op het center, op evenementen en in de Welcome Guide worden doorverwezen, worden er gezamenlijke bijeenkomsten met de partners georganiseerd.

Aanmelden

Bedrijven die zich willen aansluiten dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen om als partner te worden opgenomen. De exacte voorwaarden en het inschrijfformulier voor het Partnership Program zijn terug te vinden op onze website www.expatguideholland.com onder het kopje `Partners'. Op deze site kunt u ook terecht met eventuele aanvullende vragen.

Uitbreiding Expat Center Brabant

Het opzetten van het Partnership Program is slechts één van de uitbreidingen die in 2011 tot stand worden gebracht binnen het Expat Center. Zo kunnen per januari alle bedrijven hun kennismigranten op Expat Center Brabant laten inschrijven in de aangesloten gemeenten en wordt gelijktijdig de verblijfsvergunning uitgereikt door de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND). In de loop van 2011 worden diverse doelgroepen en dienstverleners toegevoegd om ook voor hen de formaliteiten in Eindhoven te kunnen afhandelen.

Ambitie

Met de opzet van het Partnership Program kan iedereen die komt wonen en werken in Brabant voor alle dienstverlening en informatie bij het Expat Center in Eindhoven en Tilburg terecht. Coördinator Expat Center Brabant Ron Stoop kijkt uit naar deze samenwerking: "Door publieke en private dienstverlening en informatieverstrekking gecombineerd op één plek aan te bieden, wordt Brabant nog aantrekkelijker als vestigingsplaats voor internationale bedrijven, kennisinstelllingen en expats".