Gemeente Soest

Vierde GALM-project gaat van start

26 november 2010

In samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen Soest start de gemeente Soest in januari met het vierde GALM-project. Deze week ontvangen bijna 2000 inwoners uit Soesterberg, Soest- Zuid en de Boerenstreek in de leeftijd van 55 tot en met 70 jaar een brief en een aanmeldingsformulier voor deelname aan het GALM-project.

Het Groninger Actief Leven Model (GALM) stimuleert sporten. Het doel van GALM is om mensen in de leeftijd van 55 tot en met 70 jaar te stimuleren (weer) sportieve activiteiten te gaan ondernemen. Door de jaren heen wordt het op peil houden van fit- en gezondheid steeds belangrijker.

Dat blijkt uit onderzoek naar de fitheid van mensen van 55 tot en met 70 jaar. Bewegen en sporten kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Met bewegen wordt niet alleen bedoeld tuinieren, de hond uitlaten en bijvoorbeeld fietsen voor de dagelijkse boodschappen, maar wekelijks minimaal één uur actief sporten.

Aftrap 14 januari 2011

Na het succes van de eerste drie GALM-projecten in de andere wijken, worden nu de 55-plussers uit Soesterberg, Soest Zuid en de Boerenstreek uitgenodigd. Zijn zij niet (meer) sportief, maar willen zij dat wel (weer) worden, dan kunnen zij deelnemen aan de fitheidstest op vrijdag 14 januari in sportzaal De Bunt. Dit is tevens de officiële aftrap van het vierde GALM-project.

Fitheidstest

Tijdens de fitheidstest wordt de fysieke gesteldheid gemeten door middel van een aantal oefeningen. Na deze fitheidstest worden de deelnemers uitgenodigd deel te nemen aan een introductieprogramma van twaalf weken dat in februari start in verschillende sportzalen in Soesterberg en Soest.

Op het programma staan onder meer allerlei balspelen, er is aandacht voor grondoefeningen, conditievormen en bewegen op muziek, al naar gelang de wensen van de groep. Na het volgen van deze introductielessen krijgen de deelnemers een persoonlijk (sport)advies en kunnen ze deelnemen aan een Galm-vervolgprogramma van dertig weken.

Voor meer inhoudelijke informatie over GALM kunnen inwoners op dinsdagochtend en woensdagochtend van 9.00 uur tot 12.30 uur telefonisch contact opnemen met Antoinet Reijnen van de SWOS, (035) 6023681. Met overige vragen kunnen inwoners contact opnemen met Marlon van Zal van de gemeente Soest (035) 6093216.

Galm project van start