Gemeente Abcoude


Start coalitiebesprekingen

De voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeenten Abcoude en De Ronde Venen is vrijdag 26 november ongewijzigd vastgesteld door de voorzitter van het centraal stembureau. Aansluitend op deze uitslag kan de coalitievorming van start gaan. De eerste vergadering hiertoe vindt plaats op maandag 29 november om 16.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Mijdrecht.

De eerste coalitiebespreking vindt plaats met de lijsttrekkers van alle partijen. Tijdens de bijeenkomst wordt teruggeblikt op de verkiezingen. Vervolgens wordt door Ingrid Lambregts de procedure besproken om tot een nieuwe coalitie te komen. De vergadering is openbaar en het voorzitterschap is in handen van burgemeester Marianne Burgman. De bijeenkomst is tevens live te volgen via de gemeentelijke website www.derondevenen.nl.

In de gemeenten Abcoude en De Ronde Venen zijn op 24 november verkiezingen gehouden voor de nieuwe gemeenteraad. De verkiezingen zijn noodzakelijk omdat de gemeenten per 1 januari 2011 fuseren en gezamenlijk de nieuwe gemeente De Ronde Venen vormen.
---

26 november 2010