Groene Campus Helicon wint prijs voor het duurzaamste onderwijsproject

26/11/2010 16:24

AOC Raad - Aequor

Amsterdam - Donderdag 25 november is in Amsterdam de Groene Urgentie Onderwijsprijs uitgereikt aan het project 'De Groene Campus' van Helicon Opleidingen in Helmond. Met een spetterende presentatie verdienden zij terecht de cheque van 10.000 euro. Dit prijsuitreiking was onderdeel van de conferentie 'Voorop in de Vergroening' in Pakhuis Zwijger in Amsterdam. Daar blikte het groene onderwijs en bedrijfsleven vooruit op de vele kansen en mogelijkheden die de ontwikkelingen in de groene sector bieden.

Dat gebeurde onder meer met een inspirerende film en gastspreker Leo Crombach van Gulpener Bier. Een andere blikvanger op de conferentie was het metershoge duurzame kunstwerk 'Venus', gemaakt van petflessen door de Groningse kunstenares Maria Koijck. De bezoekers wekten tijdens de vergroeningsquiz gezamenlijk de energie op om de Venus te verlichten.

Het winnende onderwijsprojectproject 'De Groene Campus' is een geïntegreerd onderwijs- en bedrijvencentrum dat een zeer breed palet van opleidingen aanbied op het gebied van mens, natuur en economie. Vooral de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs van vmbo tot hbo en de totale integratie van duurzaamheid (van gebouw tot lesstof) sprak de juryleden aan. Andere genomineerden, die ieder met een cheque van 5000 euro naar huis gingen, waren Clusius College voor het project Aquaponics en Lentiz onderwijsgroep voor het project Green Urge.

De Groene Urgentie Onderwijsprijs wordt jaarlijks uitgereikt door de AOC Raad en Aequor. Het ministerie van EL? ondersteunt de prijs door het bedrag te verdubbelen. De prijs is onderdeel van het transitieproject Groene Urgentie. Het groene onderwijs toetst in dit project samen met het bedrijfsleven het huidige onderwijsaanbod aan de eisen die de groene economie nu en in de toekomst stelt. Voor meer informatie kijk op www.groeneurgentie.nl





http://www.groeneurgentie.nl