Politie Hollands Midden

Boskoop - Tweede verdachte van dealen drugs aangehouden

Openbaar ministerie Boskoop, 26-11-2010 o De politie heeft woensdag 24 november een tweede verdachte van dealen in drugs in de regio Hollands Midden aangehouden. De verdachte is vrijdag 26 november voorgeleid aan de rechter commissaris en hij blijft nog 14 dagen vastzitten.

De politie wilde woensdagavond ter hoogte van de carpoolplaats op de Henegouwerweg in Waddinxveen de 25-jarige verdachte uit Boskoop in zijn auto aanhouden. De verdachte probeerde aan zijn aanhouding te ontkomen door de auto te proberen te starten, maar de politie belette dit en hield de man aan. Kort voor deze aanhouding had de politie één van zijn klanten al aangehouden. Deze 43-jarige Reeuwijker had een gebruikershoeveelheid drugs bij zich. De Reeuwijker is na verhoor weer heengezonden.

Na de aanhouding van de Boskoper doorzocht de politie zijn auto. Hierin werden meerdere mobiele telefoons en een geldbedrag aangetroffen en in beslaggenomen. Na een doorzoeking in zijn woning werd ook een hoeveelheid drugs in beslaggenomen.

Onderzoek drugshandel De politie doet al enkele weken onderzoek naar de handel in verdovende middelen in de gemeente Boskoop. Vrijdag 8 oktober werd al een 19-jarige verdachte aangehouden. Deze verdachte is onlangs door de Raadkamer geleid en blijft nog in bewaring. Na de aanhouding van deze verdachte werd het onderzoek naar de drugshandel voortgezet. De politie heeft de afgelopen tijd regelmatig gepost op locaties waarvan vermoed werd dat daar in drugs werd gehandeld. Zo kwamen de agenten deze Boskoper op het spoor bij De Overslag.

De samenleving heeft veel last van de gevolgen van drugsgebruik en het dealen van drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld niet geschuwd. Van dat geweld worden vaak ook onschuldige omstanders de dupe. Omwonenden ondervinden daarom veel overlast van drugshandel bij hen in de buurt.

Het politieteam Rijn en Gouwe en de gemeente zetten in om deze overlast terug te dringen en de veiligheid te vergroten. De politie vraagt vermoedens van drugshandel te melden via 0900 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.