Rijksoverheid


Kamervragen CDA over rapport Van vmbo naar havo

2010Z17812

Vragen van de leden Ferrier en Biskop (beiden CDA) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het rapport 'Van vmbo naar havo: tweestrijd over tweesprong?" (ingezonden 26 november 2010)


1
Bent u bekend met het rapport van ECBO 'Van vmbo naar havo: tweestrijd over tweesprong?' dat op 24 november jl. is verschenen? 1)


2
Wat vindt u van de conclusie dat vmbo-ers die doorleren op de havo meer succes zouden kunnen hebben als de havoscholen hun beleid ten aanzien van de ingestroomde vmbo-ers zou veranderen met name ten aanzien van het niet mogen doubleren in de klas vier?


3
Kunt u aangeven bij hoeveel scholen de regel is ingesteld dat doubleren voor voormalig vmbo-ers niet mag en waarop deze regel is gebaseerd?


4
Kunt u aangeven wat de belemmerende factoren zijn die het doubleren veroorzaken in havo 4?


5
Kunt u aangeven, of het mede gelet op de conclusies van het ECBO-rapport over onwennig zijn met havoleerstof etc, een beter resultaat zou opleveren indien de overgang van vmbo-3 naar havo 3 wordt bevorderd in plaats van pas na vmbo 4. Zo ja, bent u bereid deze overgang te bevorderen?


1) Trouw, 'Havo doet doorstromers te kort', 24 november 2010

Toelichting:
Deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen terzake van het lid Van der Ham, ingezonden 25 november 2010 (vraagnummer 2010Z17720)