Politie Hollands Midden

Hillegom - Auto-inbraken in wijken Elsbroek en Treslong

Hillegom, 26-11-2010 o De politie vraagt bewoners extra alert te zijn op verdachte situaties rondom autos. Tussen maandag 8 en vrijdagochtend 26 november is twintig keer ingebroken in autos en bij één auto is het gebleven bij een poging.

De inbraken vonden voornamelijk plaats in de avond uren en in de meeste gevallen werd er een ruit ingeslagen om binnen te komen. De inbrekers waren vooral op zoek naar navigatiesystemen, maar namen naast bijvoorbeeld een laptop en airbags ook kleine goederen mee zoals een mp-3-speler, geld en een bril.

Uiteraard heeft de politie tijdens surveillances extra aandacht voor auto-inbraken, maar zij vraagt ook de bewoners snel te reageren en de politie te bellen als zij verdachte personen zien. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde autos of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement kan de politie verder helpen in het onderzoek.

Geen gelegenheid, geen dief De politie adviseert automobilisten om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Een autodief is vaak een gelegenheidsdief. Als er waardevolle spullen in de auto worden achtergelaten zoals navigatiesystemen, laptops en autoradios dan nemen dieven hun kans waar. De politie roept daarom iedereen op: geef de dief geen gelegenheid en laat geen spullen achter, ook al bent u maar eventjes weg.