Een bord tegen overgewicht nu in restaurants

26/11/2010 16:51

Nedap Retail

In de strijd tegen overgewicht is er nu een bord dat je helpt om langzamer te eten. Deze eetsensatie heet "jummen" en gebeurt door een "Jum bord" te gebruiken tijdens het diner. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat door langzamer te eten het hongergevoel eerder verdwijnt en je hierdoor minder eet. "Veel mensen eten te snel zonder echt te genieten. Hierdoor eten ze teveel" zegt Lissa Kooijman, uitvinder van het bord. Als je een hap neemt, licht het Jum-bord op. Als het licht weer gedoofd is, kan een volgende hap worden genomen. Dit geeft tevens een sfeervol en speels lichteffect tijdens het dineren. Jum is genomineerd voor de Horecava Innovation Award en vanaf vandaag starten de eerste restaurants met de Jum borden.

Ga een avondje jummen bij De Gulle Waard in Winterswijk!

Het is mogelijk Jum te proberen bij Gasterij De Gulle Waard in Winterswijk. Geniet van het eten dat bereid is op basis van het Slow Food principe in De Gulle Waard en laat je reactie achter!

Er zijn beperkte Jum plekken. Dus reserveer tijdig: 0543 513133. Vermeld hierbij dat je met Jum wilt dineren. Voor meer contact informatie: http://www.gullewaard.nl

Voor meer informatie over het Jum bord zie www.jummen.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.