Senternovem

26-11-2010 |

Ideas - ERC Advanced Grant call geopend

De European Research Council (ERC), heeft tot doel baanbrekend onderzoek te stimuleren en ondersteunen. De ERC Advanced Grants, waarvoor nu weer een call for proposals open is, zijn gericht op excellente senior onderzoekers die toonaangevend zijn voor hun gebied, en die een nieuw, visionair, onderzoek willen opzetten. De onderwerpen worden aangedragen door de onderzoekers zelf. De projecten kunnen tot 5 jaar duren voor een budget van maximaal 2,5 miljoen euro (3,5 miljoen euro in bepaalde gevallen).

Een ERC project vereist maar één organisatie (meestal de organisatie waar de Principal Investigator op dat moment werkzaam is), maar samenwerking met andere groepen in binnen- of buitenland is in beperkte mate mogelijk als er een gegronde wetenschappelijke reden is.

De nieuwe ERC Advanced Grants call is gepubliceerd op 2 november, en de sluitingsdata voor de drie wetenschappelijke domeinen zijn als volgt:
* Physical Sciences and Engineering: 9 februari 2011
* Life Sciences: 10 maart 2011

* Social Sciences and Humanities: 6 april 2011

Het totale budget voor deze call is circa 660 miljoen euro (een toename ten opzichte van de 590 miljoen euro van vorig jaar). De volgende ERC Advanced grant call wordt verwacht over een jaar.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de ERC National Contact Point (egl.erc@agentschapnl.nl / 088 602 5250)
De Guide for Applicants is beschikbaar op de CORDIS website. Ook verwijzen wij graag naar de infomiddag van EG-Liaison over deze call op 7 december.
Wijzigingsdatum |

26-11-2010