Gemeente Twenterand


Informatiebijeenkomst over de brede school en verplaatsing Roelofs in Den Ham

Op twee december organiseert de gemeente Twenterand een inloopbijeenkomst met planpresentatie om belangstellenden te informeren over het voorontwerp bestemmingsplan Zuidmaten oost (gedeelte brede school) en het voorontwerp bestemmingsplan Kroezenhoek west. Ook worden de eerste tekeningen voor de brede school Den Ham locatie Zuidmaten en het ontwerp van het kantoor en werkplaats van Roelofs gepresenteerd.

De gemeente Twenterand heeft met Roelofs aan de Dorpsstraat in Den Ham overeenstemming bereikt over de aankoop van de kantoren en de werf. Roelofs wil zich vestigen aan de Marleseweg 25 in Den Ham met een nieuw kantoor en werkplaats. Op de vrijgekomen locatie aan de Dorpsstraat wordt een brede school gehuisvest, die eerder gepland was op de locatie van basisschool de Smithoek. De brede school biedt ruimte aan de basisscholen de Smithoek en Domino, kinderopvang de Cirkel en de bibliotheek.

Van 's middags 15.00 uur tot 's avonds 21.00 uur is een inloop in café-restaurant de Beuk, waar belangstellenden de plannen voor dit gebied kunnen bekijken en vragen kunnen stellen. Medewerkers van het SAB, van de gemeente Twenterand, Roelofs, Pellikaan (bouwer van de school), DMV architecten (zij tekenen voor het ontwerp van de brede school) en ook de gebruikers van de nieuwe brede school zijn aanwezig om toelichting te geven bij de plannen. 's Avonds om 19.30 uur vindt een presentatie van de plannen plaats. Na deze presentatie is er gelegenheid aan het panel, waarin naast Pellikaan en Roelofs ook de wethouders Oordt en Binnenmars plaatsnemen, vragen over de plannen te stellen.

Informatiebijeenkomst over de brede school en verplaatsing Roelofs in Den Ham