Provincie Flevoland
`Vrouwenpower' dient promotie Flevoland

Publicatiedatum: 26 november 2010

Met hulp van `vrouwenpower' is de provincie er in geslaagd tientallen vrouwelijke ondernemers buiten de provincie voor Flevoland te interesseren. Dat gebeurde gisteren op een gebiedspromotiebijeenkomst in Emmeloord waar hun duidelijk werd dat onderneemsters in Flevoland volop ruimte krijgen voor zakelijk succes gecombineerd met ontspanning . `Durf van decor te veranderen!' was het uitdagende motto van de dag.

Onder de aanwezigen bevonden zich ook gedeputeerde Andries Greiner van economische zaken en wethouder Hennie Boogaards van de Noordoostpolder. Allen luisterden met interesse naar spreeksters als Christine Pannebakker, auteur van het pas verschenen boek `Vrouwenpower' en onderneemster Ans Stegge. De schrijfster vertelde hoe de hedendaagse vrouw moeite moet doen om te kunnen balanceren tussen baan, kinderen, echtgenoot en een sociaal leven. De zakenvrouw vertelde over de start van Deen Composite in Emmeloord nadat de voorloper van dat bedrijf failliet was gegaan. Vervolgens gingen de aanwezigen uiteen in workshops en leerden ze bijvoorbeeld om stress om te zetten in positieve energie en te vertrouwen op zichzelf door in korte tijd een groot aantal verschillende gerechtjes te bereiden voor een groot gezelschap.

Verrast over mogelijkheden

Gedeputeerde Andries Greiner was zeer positief over de bijeenkomst: "Dit was de vierde bijeenkomst in onze gebiedspromotiecampagne. Je merkt elke keer weer hoe verrast ondernemers zijn over de mogelijkheden die Flevoland biedt. Op deze manier vergroten we de kans dat, wanneer een verhuizing of bedrijfsuitbreiding aanstaande is, Flevoland wordt meegenomen in de overwegingen. Inmiddels weten we dat deze campagne tot nieuwe bedrijfsvestigingen leidt, en dat is goed voor onze werkgelegenheid en het gebruik van onze voorzieningen."