Ingezonden persbericht


Owl City in november exclusief naar 013

Indietronica wonderkind Adam Young komt dit najaar terug naar Nederland. Beter bekend onder de naam Owl City is de Amerikaanse twintiger op vrijdag 26 november te zien in 013 Tilburg voor een exclusieve Nederlandse show. Owl City scoorde vorig jaar vanuit het niets een monsterhit met het aanstekelijke 'Fireflies'.

Young is tot aan 2007 een volstrekt onbekende muzikant uit Owatonna, Minnesota. Hij houdt zich - vanuit de kelder van zijn ouderlijk huis - bezig met een combinatie van indie en electronica. Pas als hij een MySpace-account aanmaakt en zijn muziek met de wereld deelt, gaat het opeens heel snel. Met een EP en een album in eigen beheer - beiden bescheiden succesvol - klopt opeens platenmaatschappij Universal aan. Owl City's succes gaat daarna van bescheiden tot uitermate groot, voornamelijk op basis van de single 'Fireflies', die in de hitlijsten wereldwijd een enorme hit wordt.

Ook Nederland gaat voor de bijl; 'Fireflies' staat maar liefst tien weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. De muziek van Owl City kent diverse omschrijvingen: indietronica, electropop of synthpop. De Amerikaan zelf zegt geïnspireerd te zijn door disco, new wave en Europese dansmuziek. Welk genrelabel je er ook op wilt plakken, feit is dat de muziek van de Amerikaan enorm aanstekelijk is. Terwijl Young zijn muziek grotendeels alleen in elkaar puzzelt, weet hij zich op de bühne bijgestaan door een heuse band.

Owl City moet de Europese zomerfestivals dit jaar overslaan vanwege toerverplichtingen met John Mayer en Maroon5 in Noord-Amerika, maar fans hoeven daar niet lang om te treuren; Dit najaar is Owl City namelijk weer terug in Europa en Nederland wordt natuurlijk niet overgeslagen. De Amerikanen staan op 26 november voor een exclusieve show in 013 Tilburg. De voorverkoop hiervoor start aanstaande zaterdag.

Owl City + Tokyo Police Club + Unwed Sailor
Vrijdag 26 november 2010 | aanvang 19:00 | zaal open 18:00 Tickets ¤ 18,50 (eexcl. service- en transactiekosten) Dommelsch Zaal |VVK vanaf zaterdag 5 juni

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht