Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam





wetenschapsagenda

november 2010


26/11

Promotie

Uzor Ogbu: 'Spokes in the wheel: structure, process, and outcomes of healthcare. An examination of quality of the relationships among indicators of hospital and general practitioner performance'. Promotores zijn prof. dr. K. Stronks, hoogleraar Sociale Geneeskunde, en prof. dr. G.P. Westert, hoogleraar Kwaliteit van Zorg, met accent op de huisartsen- en ziekenhuiszorg (UT). Co-promotor is dr. Onyebuchi A. Arah (University of California, Los Angeles).
Ogbu onderzocht het verband tussen prestatie-indicatoren voor ziekenhuizen en voor huisartsen aan de hand van een aantal casussen. Daarbij keek hij specifiek naar de invloed van het moment van opname en het aantal opnames in een ziekenhuis op de uitkomsten na een CVA (beroerte) of een heupfractuur. Ook onderzocht hij de interpretatie en toepassing van prestatie-indicatoren in de acute hulpverlening in ziekenhuizen en de huisartsenzorg. Ogbu benadrukt onder andere de noodzaak van empirische toetsing van veronderstelde verbanden. Hij vraagt zich af of prestatie-indicatoren inderdaad meten wat ze pretenderen te meten en welke implicaties dat heeft voor het beleid.
Tijd: 10.00 uur


Alle promoties van de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam vinden plaats in de Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, en bij grote belangstelling in de aula van de universiteit, Lutherse Kerk, Singel 411 te Amsterdam. Oraties vinden plaats in de aula.
Voor meer informatie op het gebied van medisch wetenschappelijk nieuws kunt u contact opnemen met de AMC-wetenschapsvoorlichters Edith Gerritsma, Andrea Hijmans en Marc ven den Broek,
020 566 2929