Ingezonden persbericht


DEN HAAG IN DE LITERATUUR
Symposium van de Jan Campert-Stichting, vrijdag 26 november

'Den Haag, je tikt er tegen en het zingt.' Het symposium van de Jan Campert-Stichting laat horen welk lied er klinkt. Een lofzang? Een strijdlied? Een klaagzang? Of een lied van heimwee en verlangen? Kees 't Hart en Wim Willems schetsen hart en ziel van Den Haag, vanuit literair-historisch perspectief. Schrijvers en dichters als Mensje van Keulen, Tomas Lieske en Nicolette Smabers vertellen over hun Den Haag. En natuurlijk levert de man van de lege paleizen, Paul van Vliet, een onvergetelijke bijdrage. Helga Ruebsamen, Hans Sahar en Jan Siebelink zijn te zien in de documentaire Den Haag literaire stad (NPS, 1998). De wethouder van Cultuur, Marjolein de Jong, opent de dag. Als afsluiting wordt the grand old lady van het Nederlands toneel geïnterviewd, Ellen Vogel. Zij schitterde onlangs nog in de rol van Koningin Juliana. Het programma wordt gelardeerd met liedjes over de mooie stad achter de duinen.

Schrijf nu in, want het totaal aantal plaatsen is beperkt en de belangstelling - gelet op het aantrekkelijke programma - bijzonder groot. Inschrijvingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst

Wanneer: Vrijdag 26 november, van 11 tot 17 uur
Waar: Letterkundig Museum in Den Haag
Toegangsprijs: ¤ 39,50, inclusief lunch en borrel. ¤ 29,50 voor studenten (o.v.v. nummer collegekaart) en Vrienden van de Jan Campert-Stichting Inschrijving: Uitsluitend door overmaking van het inschrijfgeld voor 15 november op postbankrekeningnummer 536331 van Jan Campert-Stichting, Den Haag. Uw betaling geldt als bewijs van inschrijving. U ontvangt geen nader bericht.