Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Profict profileert zich met hybride model tijdens Open Source Conference

Bussum, 5 november 2010 - Om bedrijfskritische bedrijfsprocessen te ondersteunen integreert IT-dienstverlener Profict standaardpakketten met maatwerk en open source software. Afhankelijk van de wensen en eisen van zijn opdrachtgever wordt de meest geschikte mix gekozen, waarbij sterk gelet wordt op functionaliteit, kosteneffectiviteit en beheerbaarheid. Op 26 november is Profict een van de gastsprekers op de Open Source Conference 2010 waar het zijn aanpak nader uit de doeken zal doen.

Betrouwbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit zijn voor Profict te allen tijde het uitgangspunt bij het ontwikkelen van bedrijfskritische systemen. Profict deinst er niet voor terug om als dit in het belang is van de klant open source software in zijn oplossingen te integreren.

Onder de titel 'Open Source is not gambling' zullen Ruud van Vliet, CTO van Profict, en Han van de Berg, Hoofd IT en Operations van de Goede Doelen Loterij, ingaan op de klantomgeving van de Nationale Postcode Loterij en de complete front- en backoffice van de Nationale Postcode Loterij zoals die door Profict op het JBoss-platform is gerealiseerd. Aan de hand van de casebeschrijving van de Nationale Postcode Loterij zullen zij ingaan op de vraag waarom zij voor open source-componenten hebben gekozen en waarom een hybride oplossing in dit geval als meeste geschikte en duurzame oplossing naar voren kwam.

Neem voor meer informatie contact op met Johan Timmerman, via Johan.timmerman@profict.nl.

De Open Source Conference 2010 vint plaats op 26 november in het Muziektheater 't IJ in Amsterdam. Voor meer informatie, zie www.opensourceconference.nl.

Over Profict

Profict is een IT-projectorganisatie met een focus op het Java Enterprise platform en JBoss en Oracle als belangrijkste technologiepartners. Profict maakt samen met Caerleon deel uit van de PTZ-Groep die oplossingen levert op het gebied van IT architectuur, maatwerkontwikkeling, applicatieonderhoud en -beheer, infrastructuur en hosting. Dankzij een projectmatige aanpak, expertise, en passie worden krachtige en doelmatige maatwerkoplossingen gerealiseerd.

Klanten waaronder Eneco, Electrabel, Agis Zorgverzekeringen, Salland verzekeringen, Zwitserleven, FWG, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, SIDN, ANWB en de Nationale Postcode Loterij hebben de expertise van Profict ingeroepen om complexe businessvraagstukken op te lossen en concrete zakelijke resultaten te boeken. Daarnaast worden de specialisten van Profict regelmatig ingeschakeld om vastgelopen projecten vlot te trekken en efficiënte oplossingen te realiseren. Profict is gevestigd in Kasteel ter Horst in Loenen en de Bussumse Watertoren. Kijk voor meer informatie op: www.profict.nl.