Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

23 november 2010

Bodypercussie Mega Event in Vroomshoop
Muziekschool Twente en poppodium vragen aandacht voor muziekprojecten

VROOMSHOOP - De Muziekschool Twente en Poppodium Het Front organiseren 26 november het Bodypercussie Mega Event. Een grote groep leerlingen van de klassen 7 en 8 uit Twenterand gaan tegelijkertijd ritmisch trommelen op eigen 'body'. Een schreeuw om aandacht vanwege de verwachte bezuinigingen van het kabinet en de gemeente Twenterand. Het event vindt plaats bij poppodium Het Front.

Workshops bodypercussie
De Muziekschool Twente en poppodium Het Front in Vroomshoop organiseren workshops op alle basisscholen in de gemeente. Bodypercussie is een dynamische en fysieke manier van muziek maken: stampen, klappen, op de benen trommelen enzovoorts. Alles zonder instrumenten! De leerlingen hebben tijdens de workshop een repertoire aan ritmes geleerd. Het enthousiasme tijdens de workshops was overweldigend!

Enthousiasme bundelen
Door hun enthousiasme te bundelen willen de leerlingen aandacht vragen voor het muziekprojecten op school, want ook de gemeente Twenterand is van plan om drastisch te bezuinigen op integraal muziekonderwijs. Samen met de organisaties laten ze van zich horen op vrijdag 26 november om 16.15 uur bij Poppodium Het Front in Vroomshoop (Stobbelaan 1).

Week van de Popmuziek
De workshops zijn onderdeel van de 'Week van de Popmuziek' in Twenterand, die plaats vindt van 20 t/m 27 november. Voor muziekliefhebbers, (aankomend) muzikanten en scholen worden diverse activiteiten georganiseerd.

Einde bericht



Ingezonden persbericht