Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Burgemeester Rehwinkel ontvangt nieuw boek 'De vaart erin!' van Beno Hofman

Op 26 november 2010 ontvangt burgemeester Peter Rehwinkel het eerste exemplaar van deel dertien in de serie Groningen van alle tijden:

De vaart erin! Van trekschuit tot tram
door Stadshistoricus Beno Hofman

Een wel zeer actueel thema staat centraal in deel dertien van de serie Groningen van alle tijden: De vaart erin! van trekschuit tot tram, oftewel: het verkeer in en om de stad Groningen. Tot op de dag van het ter perse gaan van dit boek verschijnen er in de kranten berichten over het al dan niet realiseren van een trambaan in de Groninger binnenstad. De discussie is nog in volle gang.

Ook in vroeger tijden waren er spectaculaire ontwikkelingen in het verkeer waarin Groningen het voortouw nam. Zo voer de eerste trekschuit in Nederland in 1628 in Groningen én, nog een primeur; de eerste autonummerborden in Nederland stonden geregistreerd op naam van twee Groningers!

Stadshistoricus Beno Hofman is voor het boek De vaart erin! in de geschiedenis gedoken van de mobiliteit van de Groninger; over water, over land, door de lucht én over rails. Aan de hand van vele foto's, kaarten, knipsels en andere uniek beeldmateriaal wordt deze eeuwenlange ontwikkeling geschetst: van de eerste trekschuit tot de vernieuwing van de zuidelijke ringweg en de invoering van de Regio Tram. In nauwe samenwerking met de redactiecommissie (Peter Rehwinkel, Jan van den Broek, Gert Kortekaas en Johan de Boer) geeft Beno Hofman met dit boek een prachtig overzicht van al wat de Groninger beweegt!

Het boek is net als alle voorgaande delen op een bijzondere manier vormgegeven door In Ontwerp (bureau voor vormgeving, Assen). In het boek is een DVD opgenomen met aanvullend beeldmateriaal.

Presentatie
De officiële presentatie van het boek De vaart erin! vindt plaats op 26 november 2010 vanaf 15.30 uur in de Ontvangsthal van het Stadhuis, Grote Markt 1. Het eerste exemplaar van het boek zal worden uitgereikt aan burgemeester Peter Rehwinkel.

Verkoop
De boeken liggen vanaf 26 november 2010 in de boekwinkel of zijn te bestellen bij In Boekvorm Uitgevers. ISBN 97890-77548-813
Auteur: Beno Hofman
Vormgeving: In Ontwerp, bureau voor vormgeving
Winkelprijs: ¤ 14,00
120 pagina's full colour + DVD

BESTELINFORMATIE:
E: info@inboekvorm.nl
T: 0592-308405
F: 0592-318953

Voor meer informatie over deze of andere In Boekvorm uitgaven: www.inboekvorm.nl