Ingezonden persbericht


Grootste Life communicatie award van Nederland door samenwerking Gouden Giraffe en ExpoJaarprijs / 2010

Communicatiebericht: Life communicatie award door samenwerking High Profile Uitgeverij en de CLC-VECTA

Utrecht, 24 november 2010

PERSBERICHT

Een Live Communicatie Award die twee werelden samenbrengt, te weten 'de evenementenbranche' en de 'expo branche'. Dit is vanaf 2012 werkelijkheid dankzij het samenbrengen van de Gouden Giraffe en de Nationale ExpoJaarprijs, een gezamenlijk initiatief van High Profile uitgeverij, de Nationale ExpoJaarprijs en CLC-VECTA. Uitingen in deze twee vakgebieden worden straks gelijktijdig beloond voor hun inzet, creativiteit en innovatie tijdens een jaarlijkse gala-uitreiking die haar gelijke niet kent. Door de samensmelting van deze gerenommeerde en prestigieuze prijzen voegen de organisatoren belangrijke meerwaarde toe aan het medium waarin zij beide actief zijn: live communicatie.

Doelstelling
De samenwerking creëert cohesie in het brede vakgebied van live communicatie en dat betekent dat versplintering voorbij is. Het bereik en het draagvlak van het medium worden daarmee vergroot. Bovendien is het een impuls voor de verdere professionalisering van het vak.

Eerste editie in 2012
Om Nederlands grootste prijs op het gebied van live communicatie goed voor te bereiden en breeduit naar de markt te communiceren zullen de betrokken partijen, High Profile Uitgeverij, Stichting Nationale ExpoJaarprijs en CLC-VECTA, de eerste editie feestelijk inluiden in maart 2012. Dit heeft tot gevolg dat de eerstvolgende Gouden Giraffe ook dan wordt uitgereikt, in plaats van in maart 2011. Binnenkort volgt meer informatie over deelname, inschrijvingen, juryleden en categorieën.

Uitreiking Nationale ExpoJaarprijs 2010
De uitreiking van de Nationale ExpoJaarprijs 2010 op 1 december aanstaande zal gewoon plaatsvinden in het splinternieuwe Congrescentrum '1931' in de Brabanthallen in Den Bosch. De voorbereiding daarvan is in volle gang en alle betrokken partijen van de nieuwe Live Communicatieprijs zullen daar aanwezig zijn om de samenwerking te bekrachtigen.

Reactie directeur High Profile Uitgeverij:
John Verheggen, directeur High Profile Uitgeverij: "Wij hebben de Gouden Giraffe in een paar jaar tijd naar het kwaliteitsniveau weten te brengen waarop het nu is. We moeten echter wel mee blijven bewegen met de branche en dat betekent meer focus leggen op live communicatie. Als innovatief bedrijf moet ook de award grensverleggend zijn en daarom zijn wij zeer enthousiast over de samenwerking tussen genoemde partijen. Nu hebben we gezamenlijk de kans om de award te verbreden en twee markten aan elkaar te koppelen die eigenlijk al in elkaars verlengde samenwerkten. Kortom; de Gouden Giraffe, de live communicatie award, is en blijft van, voor en door de branche en zal daarmee een breder draagvlak krijgen."

Reactie voorzitter CLC-VECTA:
Riemer Rijpkema, voorzitter brancheorganisatie CLC-VECTA: "Wij zijn verheugd dat wij er in zijn geslaagd elkaar te vinden en zijn vol vertrouwen dat wij er gezamenlijk in gaan slagen een krachtige prijs neer te zetten die de onderscheidende meerwaarde van ons medium live communicatie onderstreept en bevestigt. De nieuwe prijs zal ons een podium bieden om het medium verder te professionaliseren."

Reactie Nationale ExpoJaarprijs:
Jozef de Kruiff, voorzitter Stichting Nationale ExpoJaarprijs: "Een logische en ook noodzakelijk bundeling van twee prijzen die overlap hadden, en steeds meer zouden krijgen. De bundeling zorgt voor krachtige exposure van het medium. Eén grote prijs maakt ons zichtbaarder, en het wordt voor opdrachtgevers duidelijker wat live communicatie inhoudt. Ook in de communicatiebranche zullen we aan aandacht winnen."




Ingezonden persbericht