Woningcorporatie Ymere

De voormalige Kwik-Fit in Haarlem heropent als kwiQ fit

25-11-2010

Open Dagen op zaterdag 27 en zondag 28 november 2010 van 10.00 tot 16.00 uur

De voormalige Haarlemse Kwik-Fit garage in de Slachthuisbuurt wordt op vrijdag 26 november officieel heropend als sportschool en werkplaats voor talentontwikkeling. Op zaterdag 27 en zondag 28 november is iedereen welkom tijdens de Open Dagen in het opgeknapte pand aan de Schalkwijkerstraat 151. Er worden diverse demonstraties gegeven en er zijn zelfs prijzen te winnen!

De drie woningcorporaties Elan Wonen, Pré Wonen en Ymere en de gemeente Haarlem hebben samen deze ruimte gecreëerd om talentontwikkeling, gezondheid, sport en bewegen samen te brengen. Een uniek concept in de buurt voor jong en oud. Het pand heeft de naam de kwiQ fit gekregen, een vette knipoog naar het verleden.

Kom langs tijdens de Open Dagen!
Op zaterdag 27 en zondag 28 november is iedereen van 10.00 tot 16.00 uur welkom tijdens de Open Dagen. Kom langs en zie met eigen ogen wat er van de oude garage aan de Schalkwijkerstraat 151 is geworden.

Er worden tijdens deze dagen allerlei demonstraties gegeven zoals fitness, kickboksen en streetdance. Verder wordt er een Wii-wedstrijd gehouden en is Hogeschool Inholland benieuwd naar de mening van jongeren tussen de 15 en 27 jaar over de kwiQ fit en maken zij kans op een iPod. Ook maken jongeren ter plekke een grote muurschildering en kunnen bezoekers een afspraak maken voor een fitheids-APK keuring.

Sleutelwedstrijd
Als onderdeel van de opening worden 22 november ook tien speciale autosleutels verstopt in de wijk. Vinders van de sleutels kunnen deze inleveren tijdens de open dagen van 10.00 tot 16.00 uur. Zij ontvangen een waardecheque van 50,- van de kwiQ fit-buurman DekaMarkt.

Meer informatie: www.dekwiqfithaarlem.nl.

Talentontwikkeling voor jongeren
Het nieuwe centrum is multifunctioneel ingericht. Het bestaat uit een sportschool met op de bovenverdieping een ruimte voor talentontwikkeling. Hierbij kan gedacht worden aan huiswerk- en stagebegeleiding, workshops gezond eten, sollicitatietraining of het volgen van computerlessen.

Samen met instellingen en organisaties als Sportsupport, Inholland en Youth for Christ wordt aan de kwiQ fit vorm gegeven. Zo worden er naast fitness ook onder andere danslessen en kickboks-lessen aangeboden. SportSupport verzorgt de dagelijkse bemanning, begeleiding en programmering van de kwiQ fit.

Over de buurt
De Slachthuisbuurt is een sfeervolle buurt in Haarlem. Een historische buurt met knusse huizen, waarin veel mensen elkaar nog écht kennen. Een buurt met karakter. De komende jaren worden delen van de buurt behouden en opgeknapt of vernieuwd. De corporaties Elan Wonen, Pré Wonen, Ymere, de gemeente Haarlem en de bewoners werken samen aan een prettige Slachthuisbuurt, nu en in de toekomst.