Gemeente Tytsjerksteradiel



Uitspraak Raad van State over De Centrale As

Op 25 november heeft de Raad van State een voorlopige uitspraak gedaan over het Provinciaal Inpassingsplan(PIP). Door o.a. It Fryske Gea was een Voorlopige Voorziening aangevraagd om een schorsing te krijgen voor de aanleg van De Centrale As.

Gevolgen
De voorlopige uitspraak van de Raad van State over het provinciaal inpassingsplan De Centrale As betekent drie maanden vertraging voor het project. Tot aan de uitspraak in de bodemprocedure (februari/maart 2011) mag de provincie geen `bouw' vergunningen aanvragen.

STAB
De Raad van State heeft de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak voor Milieu en Ruimtelijk Ordening ( STAB) ingeschakeld om onderzoek te doen naar nut en noodzaak van De Centrale As. Dit heeft de Raad gedaan vanwege de grote hoeveelheid informatie die over het project beschikbaar is, zowel vanuit de tegenstanders als de projectorganisatie van de provincie. De komende periode zal het STAB op basis van alle beschikbare informatie een advies formuleren en overbrengen aan de Raad van State.

Vertrouwen
Gezien de omvang van het dossier heeft de provincie begrip voor het standpunt van de Raad van State. De provincie gaat verder door met de voorbereiding voor de aanleg van de weg en kijkt met vertrouwen uit naar de afloop van de bodemprocedure.