Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.30 uur

Utrecht, 26-11-2010

Gewapende overval

UTRECHT Donderdagavond 25 november vond op een winkel aan de Euterpedreef een gewapende overval plaats. De overvaller vertrok zonder buit.

Rond 19.50 uur kwam een man de winkel aan de Euterpedreef binnen. De man liep direct op een medewerkster af en trok een vuurwapen. Hij bedreigde de medewerkster en vroeg om geld. Toen de overvaller in de gaten kreeg dat er meerdere medewerkers in de winkel aanwezig waren, staakte hij zijn overval en rende de winkel uit. Getuigen zagen de verdachte wegrennen in de richting van de Albert Schweitzerdreef.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Het signalement van de verdachte luidt; man, tussen de 18 en 25 jaar oud, ongeveer 1.70 mtr. lang en een getinte huidskleur. Hij droeg een zwarte gewatteerde jas, zwarte pet en had een zwarte sjaal voor zijn mond.

Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Straatroof

UTRECHT Op de Vleutenseweg vond in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 november een beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 23-jarige man uit Utrecht liep omstreek 00.15 uur over de Vleutenseweg. De man had oordopjes in en was naar muziek aan het luisteren. Hierdoor hoorde hij niet dat een scooter met twee jongens erop achter hem kwam rijden. Plotseling duwde één van de jongens tegen de man aan en trok de tas uit de handen van de man. De twee verdachten reden weg op een zwarte scooter in de richting van de Spinozabrug.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u iets gezien of andere informatie die te maken heeft met deze straatroof, belt u dan met de politie van het district

Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Man met gestolen scooter aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 november heeft de politie een man aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gestolen motorscooter.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 02.35 uur op de Pionstraat een man op een motorscooter zonder kentekenplaat rijden. Bij het zien van de politie ging de man ervandoor. De achtervolging werd ingezet maar de agenten verloren de bestuurder uit het oog. Niet veel later zagen agenten de bestuurder lopen op het Muiderslotplantsoen.

De 19-jarige man werd aangehouden. In de schuur bij zijn huis werd de motorscooter aangetroffen. Deze bleek van diefstal afkomstig. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau.