Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 08.45 uur

Utrecht, 26-11-2010

Zonder rijbewijs met te veel op en straf tegoed VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 november op de Thomas Morestraat een 39-jarige automobiliste uit Veenhuizen-Noordenveld aangehouden. De verdachte had te veel gedronken, nog diverse vonnissen tegen zich open had staan en bovendien geen rijbewijs had.

Surveillerende agenten zagen die nacht kort na 01.00 uur de vrouw op de Thomas Morestraat verdacht wegrijden. Ze controleerden haar. Omdat ze zonder rijbewijs reed en sterk rook naar alcoholgebruik, werd de verdachte meteen aangehouden. Ze moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 695 ug/l uit. De vrouw kreeg een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal. Ze stond ook nog voor diverse vonnissen gesignaleerd in het Opsporingsregister. Dus sloten de agenten haar in voor de justitie.

Inbrekerswerktuigen aangetroffen
VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 november op de Parallelweg vier verdachten aangehouden, die inbrekerswerktuigen bij zich hadden.

Die nacht omstreeks 02.50 uur zagen agenten een verdachte auto met vier inzittenden door Veenendaal rijden. Op de Parallelweg controleerden de agenten de auto en de vier manspersonen. Alle vier waren bekenden van de politie. Het gaat om Veenendalers in de leeftijd van 17 tot 20 jaar.

In de auto troffen de agenten inbrekerswerktuigen en een honkbalknuppel aan. De agenten hielden de verdachten aan voor het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen op de openbare weg. Ze moesten mee naar het politiebureau. Daar werden de vier ingesloten voor verhoor en nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.