Politie Utrecht

Persbericht Eemland zuid, 08.45 uur

Utrecht, 26-11-2010

Babbeltruc

AMERSFOORT Twee vrouwen probeerden donderdagmorgen 25 november bij een ouder echtpaar met een babbeltruc de portemonnee te stelen. Een van de slachtoffers had de vrouwen door en sloeg alarm.

Omstreeks 10.15 uur werd bij een huis aan het Brechtje Spiegelerf aangebeld. De man des huizes deed de deur open en zag twee vrouwen voor de deur staan. De vrouwen gaven aan te komen kijken naar de zieke echtgenote van de man. De man liet het tweetal binnen en ging zelf naar de slaapkamer. Al snel bleek dat de twee vrouwen oplichtsters waren en op zoek gingen naar de portemonnee van het echtpaar. De zieke vrouw zag dit en kwam uit haar bed. Ze sloeg alarm door hard naar haar man te roepen.

De twee vrouwen kozen eieren voor hun geld en namen de benen. De politie is op zoek naar getuige(n). Het betreft twee vrouwen, één van rond de 35 jaar en de andere mogelijk rond de 55 jaar oud. Beide vrouwen droegen donkere kleding. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 88 44