Ingezonden persbericht


Persinformatie

Helmond, 26 november 2010

Rosa BeroepsCollege in Amsterdam is fris bij de les

Op het Rosa BeroepsCollege in Amsterdam is gisteren op feestelijke wijze het plakkaat "fris bij de les" onthuld door mevrouw C. van Berkum, portefeuillehoudster onderwijs van de deelgemeente Amsterdam Noord.

Kuijpers Installaties heeft de afgelopen vier maanden hard gewerkt om het Rosa BeroepsCollege energiezuiniger te maken en het binnenklimaat te verbeteren. Voor de school stonden een aantal onderhoudswerkzaamheden op de planning en deze zijn gecombineerd met een aantal duurzame maatregelen. Kuijpers heeft hiervoor haar concept "fris bij de les" ingezet.

Er zijn twee moderne hoogrendementsketels geplaatst. Deze ketels verzorgen de verwarming en het warme tapwater voor de praktijklokalen en de gymzaal. In alle lokalen op de bovenste verdieping en in de computerlokalen zijn ventilatie-units geplaatst. De nieuwe ventilatie-units zorgen ervoor dat er zowel in de zomer als in de winter goed geventileerd wordt. De unit wordt gestuurd door een CO2 sensor. Wanneer er veel leerlingen in het lokaal zijn en het CO2 percentage toeneemt, gaat de ventilatie-unit meer lucht toevoeren en afzuigen. De warme lucht die wordt afgezogen, kruist in de unit de koude buitenlucht, zodat deze weer wordt voorverwarmd. Zo gaat er bijna geen energie verloren en blijft het lokaal fris. Daarnaast kan in de zomersituatie gebruik worden gemaakt van nachtventilatie. Als de buitentemperatuur lager is dan de binnentemperatuur gaat de ventilatie-unit via een bypass de koudere buitenlucht aanzuigen. Hierdoor kunnen de lessen ook in de zomer fris beginnen.

Over Kuijpers

Kuijpers is een professionele multidisciplinaire en innovatieve onderneming met inmiddels 750 medewerkers. Het bedrijf is in 1927 opgericht. De omzet voor 2010 is geprognosticeerd op ¤ 125 miljoen middels haar vestigingen in Arnhem, Den Haag, Helmond, 's-Hertogenbosch, Roosendaal, Tilburg en Utrecht.

Kuijpers verzorgt alle technische installaties in gebouwen en industrie - evenals het beheer en onderhoud daarvan - zodat zij jarenlang voldoen aan de gestelde eisen. De onderneming profileert zich middels klantgerichtheid, milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen, innovatie en beveiligings- en communicatieconcepten, alsmede door aandacht voor de belangen en ontwikkeling van haar medewerkers.

Einde persinformatie



Ingezonden persbericht