Ingezonden persbericht


Vereniging FME-CWM

PERSBERICHT

FME organiseert flexibiliteit technologische industrie

Kostenbesparing door mantelcontracten Adecco, Holland Payroll, Luba Uitzendbureau en OTTO Work Force

Zoetermeer, 26 november 2010 - Nu hervormingen op de arbeidsmarkt uitblijven gaat FME lidbedrijven helpen bij het realiseren van een flexibel personeelsbestand. Via een eigen Flexdienst kunnen lidondernemingen kwalitatief goed en flexibel personeel aantrekken. De kostenbesparing voor het inhuren van tijdelijk personeel kan in bepaalde gevallen oplopen tot twintig procent. FME-voorzitter Jan Kamminga: "Dit is een meevaller na een tegenvaller. Het uitblijven van modernisering van het ontslagrecht en de ww dwingt bedrijven ertoe te kiezen voor meer tijdelijke krachten in plaats van voor vaste mensen. Deze dienst zorgt ervoor dat de kosten worden beperkt."

Dankzij mantelovereenkomsten met Adecco, Holland Payroll, Luba en OTTO Work Force wordt de FME Flexdienst op 1 december gelanceerd. De dienstverlening blijft niet beperkt tot hulp bij het vinden van goed en flexibel personeel tegen gunstige tarieven. Bedrijven krijgen ook advies over hoe ze de inzet van flexibele arbeidskrachten kunnen optimaliseren. Kamminga: "Industriële bedrijven willen kunnen inspelen op conjuncturele schommelingen. Dit vraagt om een duidelijke visie op de gewenste opbouw van het personeelsbestand. Ook op dit vlak wil FME een professionele, solide partner zijn voor haar leden."

Samenwerking Flex Advies Groep
Voor de uitvoering is FME een strategische samenwerking aangegaan met de Flex Advies Groep. De adviseurs van FME en de Flex Advies Groep gaan FME-leden de komende jaren ondersteunen bij het verder professionaliseren van inleen van tijdelijk personeel.

Fotobijschrift, van links naar rechts: Patrick Bakker, algemeen directeur Adecco Group Nederland, Frank van Gool, directievoorzitter OTTO Work Force, Jan Kamminga, voorzitter FME, Johan Doornenbal, algemeen directeur Luba Uitzendbureau, Sake Bosma, algemeen directeur Holland Payroll en Ernst Jongepier van de FME Adviesgroep na het ondertekenen van de mantelovereenkomsten voor de FME Flexdienst.