De "gecertificeerde e-documenten', een uniek en betrouwbaar concept.

26/11/2010 10:30

KONICA MINOLTA BUSINESS SOLUTIONS BELGIUM

Konica Minolta België lanceert een uniek concept dat zich perfect nestelt in een elektronische documentenstroom : "gecertificeerde e-documenten".

Konica Minolta heeft een unieke en bedrijfszekere document beveiligingstechnologie ontwikkeld die dank zij haar OpenAPI platform (open communicatieplatform) op haar gamma bizhub multifunctionele toestellen wordt ontplooid. Hierdoor komt reguliere beveiliging een flinke stap dichter bij de eindgebruiker en behouden de documenten hun integriteit.

In een document dematerialisatieproces is het van cruciaal belang de authenticiteit van de inhoud te vrijwaren van wijziging of datamanipulatie Het beveiligingen van de documentgegevens is vooral in de financiële, R&D, notariële en juridische diensten en o.a. de gezondheidszorg een absolute noodzaak.

Konica Minolta biedt elke bedrijfsleider een doeltreffend antwoord op de document beveiligingsvraag. Dank zij intelligente data-encryptie vanaf het scanproces voor een veilige en ongecompliceerde verwerking van documenten. Betrouwbare en superveilige digitale ID (digitale identiteit) wordt aan de hand van het versleutelingcertificaat ingebakken in de documenten die daarom vragen. De bedrijven kopen een certificaat via een certificeringinstanties (GlobalSign, Certipost of via de Kamers van Koophandel) en vervolgens wordt dit certificaat door Konica Minolta geactiveerd op de bizhub MFP voor directe implementatie in het document dematerialisatieproces.

Ook de toevoeging van een digitale handtekening behoort tot de standaard mogelijkheden van Konica Minolta's eigen en unieke beveiligingstechnologie. Een digitale handtekening bewijst niet alleen dat het PDF bestand van een betrouwbare bron afkomstig is, maar schermt het PDF ook af tegen geknoei aangezien elke wijziging wordt geregistreerd of van bij de bron afgeschermd.

Konica Minolta biedt nu organisaties de gelegenheid om hun elektronische documenten te beveiligen, te voldoen aan de toepasselijke voorschriften voor documentdistributie en -opslag en het converteren van papieren documenten naar beveiligde en flexibele digitale processen.

Voor meer informatie, neem contact op met onze diensten of bezoek ons tijdens de beurs Forum for the Future, stand P26, op 01/12/2010 -Tour & Taxis.

Perscontact:

Konica Minolta Business Solutions (Belgium) NV/SA

Excelsiorlaan 10 1930 Zaventem

Evelyne de Voghel - Communication Coördinator

Tel: 02/717.08.64 evelyne.de.voghel@bs.konicaminolta.be

Over Konica Minolta Business Solutions Belgium:

Konica Minolta Business Solutions Belgium is gevestigd in Zaventem (Brussel, België) en is een dochteronderneming van Konica Minolta Business Technologies, Inc., Tokio, Japan. De onderneming levert diensten en verdeelt producten, systemen en oplossingen die aan alle voorwaarden van printen op kantoor- en in de productie voldoen over de volledige levenscyclus van documenten. Hun productengamma gaat van kleur en monochroom multifunctionele en productieve printsystemen, laserprinters en multifunctionele apparaten tot moderne software die apparaten naadloos in werkprocessen en IT-omgevingen integreert. Om klanten als print- en industriële ondernemingen optimaal met krachtige en verdedigbare oplossingen te ondersteunen, investeert Konica Minolta, als technologische leider voortdurend in onderzoek en ontwikkeling en voert zij regelmatig nieuwe standaarden in voor de hele printindustrie.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel