Delhaize België neemt haar eerste electrische leasewagen in gebruik

26/11/2010 10:44

DELHAIZE LE LION

Duurzaam engagement van Delhaize in een hogere versnelling dankzij vernieuwde carpolicy

Brussel - Delhaize België heeft vanaf deze week haar eerste electrische leasewagen in gebruik genomen. Het voertuig zal als poolwagen vanuit de hoofdzetel in Sint-Jans-Molenbeek ingezet worden voor korte verplaatsingen in en rond Brussel. Deze primeur past perfect in de vernieuwde carpolicy van Delhaize België en haar maatschappelijke voorbeeldrol en verantwoordelijkheid die ze opneemt.

Eerste electrische leasewagen

Delhaize België heeft haar electrische leasewagen in gebruik te genomen. Concreet gaat het om een kleine wagen met twee zitplaatsen. De wagen heeft een autonomie van 140 kilometer per oplaadbeurt en haalt een topsnelheid van 90 kilometer per uur. "Het is een typische stadswagen die in eerste instantie kan gebruikt worden als poolwagen door onze medewerkers voor verplaatstingen tussen onze hoofdzetel in Sint-Jans-Molenbeek en ons distributiecentrum in Zellik", zegt Francoise Bellot, Director General Services bij Delhaize België. Vandaar dat er ook enkele oplaadpunten zijn voorzien op deze twee locaties. Bedoeling is om deze wagen op termijn ook te gebruiken voor korte verplaatsingen in de Brusselse regio.

Engagement van Delhaize België

Het is niet toevallig dat Delhaize België een electrische leasewagen in haar autopark opneemt. De ontwikkeling en het inzetten van electrische wagens voor bedrijven staat nog in zijn kinderschoenen maar Delhaize wil hierbij een leidende rol spelen in België. In die zin heeft Delhaize ook een vernieuwende carpolicy in gebruik genomen waarvoor we dit jaar trouwens werden erkend door onze tweede plaats in " Fleet manager van het jaar 2010'.

"Delhaize voert een duurzaam beleid waarin we niet alleen streven naar forse energiebesparingen", gaat Françoise Bellot verder. Vandaar dat we ook groene keuzes hebben gemaakt voor onze bedrijfswagens. Voortaan wordt de voorkeur gegeven aan zuinige en milieuvriendelijke wagens. De wagenlijsten werden herzien op basis van de CO2-uitstoot van de verschillende wagens. Dit betekent dat enkel wagens die aan bepaalde CO2-limieten voldoen en dus zuiniger rijden, kunnen gekozen worden. Concreet werden wagens met een CO2-uitstoot van meer dan 145 gram CO2/km uit onze lijsten gehaald. Bovendien is de keuze uitgebreid met hybride bedrijfswagens Dankzij deze beslissing zal de CO2-uitstoot van het wagenpark aanzienlijk afnemen.

Deze kleine tweepersoonswagen is een test en eerste stap in het uitbouwen van een volwaardig segment van electrisch aangedreven in ons leasewagenpark. In de nabije toekomst hoopt Delhaize om dit aanbod dan ook sterk uit te breiden naar andere modellen en automerken.

Delhaize België

Eind 2009 bestond het netwerk van Delhaize België uit 792 winkels. Met de verschillende winkelformules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, City Delhaize, Proxy Delhaize, Shop 'n Go en Tom&Co), realiseerde Delhaize België in 2009 een omzet van 4,6 miljard euro. In 2009 had Delhaize België een marktaandeel in België van 25,7%*. De onderneming heeft meer dan 17.000 medewerkers. Delhaize België maakt deel uit van Delhaize Groep, die actief is in 6 landen op 3 continenten. In het eerste trimester van 2010 telde het netwerk van Delhaize Groep 2.725 winkels. De groep stelt 138.000 mensen te werk.

* Bron: AC Nielsen

Persinformatie:

Sandrine Blin - Communications Manager Delhaize België

Tel.: +32 (0)2 412 83 16 - E-mail: sblin@delhaize.be

Roel Dekelver - Communications Manager Delhaize België

Tel.: +32 (0)2 412 84 51 - E-mail: rdekelver@delhaize.be

Hans Michiels - Senior Manager Communications and External Affairs Delhaize België

Tel.: +32 (0)2 412 83 30 - E-mail: hmichiels@delhaize.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel