Ingezonden persbericht


MEDION introduceert AKOYA P4375 D: allround multimedia-pc en technologisch hoogstandje

26 november 2010 - MEDION lanceert de AKOYA P4375 D: een multimedia-pc die hoogwaardige prestaties, de nieuwste technologie en een goede prijs-kwaliteitsverhouding in zich verenigt. Deze entertainment-pc beschikt over USB 3.0, de nieuwe standaard voor dataoverdracht. De AKOYA P4375 is vanaf 27.11. voor de aantrekkelijke prijs van 599 euro verkrijgbaar bij ALDI. Of hij nu gebruikt wordt als computer voor school, studie of werk, of als een multimediale alleskunner: de MEDION AKOYA P4375 D voldoet aan ieders wens. Diverse Office-applicaties, zoals multimediaprogramma's, werken met speels gemak op dit systeem dat daarbij nog voldoende capaciteit overhoudt om ook de nieuwste games aan te kunnen.

De MEDION AKOYA P4375 D is uitgerust met een Intel Core i3-550-processor en heeft een werkgeheugen van 4 GB. Hiermee levert hij uitstekende prestaties voor elke situatie. Op de enorme S-ATA-hardeschijf van 1,5 TB is plaats voor meer dan 300.000 muzieknummers of foto's. Hierdoor is deze pc in de vrije tijd en tijdens het werk de perfecte metgezel. De ATI Radeon HD 5670 grafische kaart met DirectX 11 zorgt voor een uitmuntende beeldkwaliteit. Om direct aan de slag te kunnen is de MEDION AKOYA P4375 D uitgerust met een uitgebreid softwarepakket. Deze omvat onder meer een originele versie van Windows 7 Home Premium en Microsoft Office 2010 Starter. Dankzij de geïntegreerde W-LAN-interface met supersnelle n-standaard is zeer eenvoudig en zonder netwerkkabel verbinding te maken met internet.

Dankzij de USB 3.0-aansluiting verstuurt de MEDION AKOYA P4375 D data supersnel. Met deze aansluiting zet de gebruiker onder meer foto's en video's tot tien keer sneller over van A naar B dan met de tot nu toe gebruikelijke USB 2.0-aansluitingen. Ook de MEDION-datapoort3 profiteert van deze nieuwe technologie. Aan de bovenkant van de pc koppelt de gebruiker namelijk eenvoudig externe en supersnelle HD-Drive2go-hardeschijven aan het systeem, zonder lastige kabelverbindingen. De datapoort3 is compatibel met de supersnelle 2,5- en 3,5-inch USB 3.0-hardeschijven van MEDION.

Beschikbaarheid:
De multimedia-pc MEDION AKOYA P4375 D is vanaf 27.11. in alle Nederlandse ALDI-filialen verkrijgbaar voor een prijs van 599 euro.

Over MEDION

MEDION AG is beursgenoteerd aan de SDAX-index (Small-Cap-DAX). Het bedrijf is gevestigd in Essen (Duitsland) en heeft 1.100 medewerkers. MEDION behaalde in het fiscale jaar 2009 een omzet van 1,41 miljard euro. MEDION focust zich op het maken van innovatieve consumentenelektronica van hoge kwaliteit met een aantrekkelijk design. De producten zijn betaalbaar voor een breed publiek. Daarnaast ontwikkelt MEDION in toenemende mate aanvullende diensten, vooral op het gebied van telecommunicatie / MEDIONmobile, downloaddiensten en andere online diensten. Voor meer informatie: www.medion.nl.

©2010 MEDION AG. Alle rechten voorbehouden.

*MEDION en het MEDION-logo zijn geregistreerde handelsmerken van MEDION AG in Duitsland en/of andere landen. Andere producten en diensten kunnen handelsmerken of servicemerken zijn van hun respectievelijke eigenaars.

##