Ingezonden persbericht


Andelst, november 2010

PERSBERICHT

Nieuwe trend: campings zoeken via mobiele telefoon

Een vakantie zoeken en boeken via internet is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Steeds meer vakantiegangers oriënteren zich echter niet alleen op internetsites via hun computer, maar ook via de mobiele telefoon.

Dat blijkt uit onderzoek van campingspecialist ACSI: hun campingzoekmachine voor de mobiele telefoon, m.eurocampings.eu, heeft sinds de lancering eind april al meer 150.000 bezoekers ontvangen. Hiermee is m.eurocampings.eu de populairste manier om campings te zoeken via de mobiele telefoon.

Via deze eerste mobiele campingwebsite van Europa is het snel en eenvoudig zoeken naar campings. Dankzij het gebruik van GPS-coördinaten laat m.eurocampings.eu zien welke campings op dat moment bij de gebruiker in de buurt liggen. Daarnaast kan de gebruiker campings op een andere vakantiebestemming vinden, in slechts enkele overzichtelijke stappen.

Meest gebruikte telefoons waarmee m.eurocampings.eu bezocht wordt zijn de Apple iPhone, Apple iPod Touch en de Blackberry. Het merendeel van de bezoekers (bijna 65.000) komt uit Nederland, gevolgd door Duitsland en Engeland met beide ruim 14.000 bezoekers.

***einde persbericht***

Eurocampings.eu is een online campingzoekmachine met meer dan 8600 door ACSI geïnspecteerde campings. Er kan gezocht worden op kaart, op thema en op meer dan 200 voorzieningen. De website heeft meer dan 8 miljoen bezoekers per jaar.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht