Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Winnares Mooiste Haar van Nederland bekend
Zoektocht Andrélon levert 22.000 inzendingen op

Rotterdam, vrijdag 26 november 2010 ­ Uit meer dan 22.000 deelnemers is Sarah Weldink door het Nederlandse publiek verkozen als winnares in de zoektocht van Andrélon naar het 'Mooiste Haar van Nederland'. Als winnares in de categorie kleur liet zij in de laatste ronde van deze zoektocht de winnaressen uit de categorieën kort, krul, steil en slag met 42.638 stemmen (van de in totaal meer dan 100.000 uitgebrachte stemmen) achter zich. Sarah is vanaf half december te bewonderen in een landelijke printcampagne en op de website www.andrelon.nl als het gezicht van Andrélon in de campagne rondom het 70-jarig jubileum.

Sarah Weldink (14 jaar, uit Enschede, Overijssel)
heeft volgens de stemmers het mooiste haar van Nederland.

Sarah Weldink, winnares Mooiste Haar van Nederland: "Ik ben ontzettend blij met de titel Mooiste Haar van Nederland. Veel mensen vinden dat ik een aparte haarkleur heb die niemand anders heeft. Vroeger heb ik wel eens gedacht om mijn haar te verven. Maar dit zal ik nu zeker niet meer doen. Ik ben er dan ook heel trots op en vind het heel spannend dat mijn foto straks overal te zien is."

"We zijn ontzettend blij met het overweldigende succes van de wedstrijd. Elke dag waren we weer verbaasd hoeveel mooi haar er voorbij kwam. We vonden het vooral leuk om te zien dat iedereen, van jong tot oud, mannen en vrouwen, met allerlei kleuren en soorten haar meegedaan heeft. Sarah is een terechte winnares: naast het publiek was ook de jury erg onder de indruk van haar vlammende, glanzende rode haar", aldus Wendy Troost, woordvoerder Andrélon.

Wie heeft het mooiste haar van Nederland?
Andrélon organiseerde de zoektocht naar het mooiste haar van Nederland ter gelegenheid van haar 70-jarig jubileum. 1 miljoen Nederlanders hebben de website van Andrélon bezocht om hun stem uit te brengen op hun favoriet in de categorieën kort, krul, slag, kleur en steil. Uit de vijf categoriewinnaressen kon het publiek vervolgens het Mooiste Haar van Nederland kiezen door nogmaals te stemmen op de Andrélon website. Op basis van het stemmenaantal en de mening van een deskundige jury is de winnares in de categorie kleur, Sarah Weldink, tot de uiteindelijke winnares gekozen.

Voor meer informatie over Andrélon en de zoektocht naar het Mooiste Haar van Nederland kijk op www.andrelon.nl.

EINDE PERSBERICHT

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht