Ingezonden persbericht


Specific Media betreedt Benelux-markt door overname AdCombination

Grootste onafhankelijke platform voor digitale media neemt Nederlands online advertentienetwerk over

Amsterdam, 26 november 2010 - Specific Media, het grootste onafhankelijke digitale-mediaplatform in Europa, neemt het Amsterdamse bedrijf AdCombination over. Door de overname breidt Specific Media zijn activiteiten uit naar de Benelux. AdCombination is een online advertentienetwerk in de Benelux met een vooraanstaand netwerk van publishers en sterke relaties in de sector. Specific Media integreert de activiteiten van AdCombination in zijn eigen activiteiten.

De overname volgt op de expansie van Specific Media in Scandinavië. Het bedrijf opende in 2009 kantoren in Noorwegen en Denemarken, en in 2010 in Zweden. De uitbreiding van Specific Media in de Benelux tekent het zakelijke succes van het bedrijf en zijn focus op Europese groei.

"Specific Media is in de afgelopen jaren sterk gegroeid in Europa. We kijken ernaar uit om te gaan samenwerken met marketeers in de Benelux. Deze samenwerking vormt de basis voor onze verdere strategische groei in Europa", zegt Colin Petrie-Norris, algemeen directeur International bij Specific Media. "De combinatie van krachtige data, analyse- en targetingtechnologie van Specific Media met de marktkennis en het bestaande top-publisher-netwerk van AdCombination biedt adverteerders en publishers een unieke propositie."

"AdCombination heeft in korte tijd een groot klantenbestand opgebouwd in de Benelux. Ik ben trots op het feit dat we door de overname door Specific Media onderdeel worden van een wereldwijd leidend merk en daarmee de basis leggen voor verdere groei", zegt Tim van der Bilt, algemeen directeur van AdCombination. "Marketeers in heel Europa profiteren inmiddels van de hoge serviceniveaus en het productaanbod van Specific Media. Ik kijk ernaar uit om dit nu ook aan onze klanten in de Benelux te kunnen bieden."

Van der Bilt wordt in de nieuwe organisatie Regional Director Benelux van Specific Media en rapporteert aan Philippe Besnard, Managing Director van Continental Europe.

De markt voor online advertising in de Benelux toont een voortdurende groei. Zo schat analistenorganisatie Enders in dat online adverteren in Nederland in de komende vijf jaar jaarlijks met 8,5 procent zal groeien tot een waarde van 1.225 miljoen euro. Dit betekent een cumulatieve groei in vijf jaar van 410 miljoen euro oftewel een groei van vijftig procent ten opzichte van vorig jaar.

De markt voor online advertising in België groeit volgens deze organisatie nòg sneller met 10,8 procent gemiddeld per jaar in de komende vijf jaar. Over vijf jaar vertegenwoordigt online advertising een waarde van 523 miljoen euro in dat land. Dit is een cumulatieve groei met 210 miljoen euro of 67 procent ten opzichte van 2009.

Volgens IAB Europe werd in 2009 bovendien in Nederland meer geïnvesteerd in online advertising dan in tv-reclames. Van de advertentiebudgetten ging 22 procent naar online adverteren en 21 procent naar televisie.

Over Specific Media

Specific Media is het grootste onafhankelijke digitale-mediaplatform in Europa. Het bedrijf loopt voorop met technologie waarmee adverteerders consumenten in Noord- en West-Europa en in Noord-Amerika gericht kunnen bereiken. De online advertenties zijn af te stemmen op demografische kenmerken, gedrag, geografische locatie en de contextuele relevantie van bezochte websites. Het Premium Network van Specific Media bereikt maandelijks meer dan 33 miljoen consumenten in het Verenigd Koninkrijk, ruim honderd miljoen in Europa en wereldwijd meer dan 260 miljoen. Door de combinatie van netwerkbereik en eigen targetingtechnologie kan Specific Media doelgroepen gedetailleerd segmenteren en op maat maken voor adverteerders. Vanaf 1999 stelt Specific Media adverteerders in staat om via de belangrijkste publishers relaties op te bouwen met hun consumentendoelgroepen. Voor meer informatie: www.specificmedia.co.uk.