Ingezonden persbericht


UITGELICHT NOVEMBER 2010

31e Globaliseringslezing: Energy Risk of de avond die Cancún geheel overbodig maakt!

Vrijdag 26 november 2010
Aanvang: 20.30 uur
Toegang: ¤ 12,50 (¤ 9,50 met korting)



De oplossing voor een duurzame wereldwijde energievoorziening ligt onder handbereik. Twee teams van studenten van het Amsterdam University College zullen bewijzen dat ons een stralende toekomst wacht. Zij presenteren alvast de conclusie van de klimaatconferentie in het Mexicaanse Cancun, die op 29 november begint. De jonge energie-experts slaan twee vliegen in één klap: een duurzame toekomst voor de wereld én een kans voor de huidige ontwikkelingslanden op een duurzame economie.

Een deskundige jury beoordeelt in een publiek beraad welk team het meest doordachte voorstel heeft. Tot slot bepaalt de zaal wie er met de publieksprijs gaat strijken. De jury bestaat uit: Hugo von Meijenfeldt, die namens de Nederlandse regering op het hoogste niveau onderhandelt in Cancun, Lucia van Geuns (onderzoeker energieprogramma van Instituut Clingendael), Karen Lagendijk (Director External Affairs & Sustainability Nuon) en Klaas van Egmond (hoogleraar Geowetenschappen Universiteit Utrecht). Presentatie en discussieleiding: Kees Vendrik (voormalig kamerlid GroenLinks).

Om 19.00 uur wordt de documentaire Energy Risk van VPRO/Tegenlicht vertoond en is er gelegenheid om de gelijknamige experience van Submarine te ondergaan.

Georganiseerd door Felix Meritis, De Volkskrant, VPRO/Tegenlicht, Uitgeverij Lemniscaat, Radio Nederland Wereldomroep en Sandra Rottenberg, met financiele ondersteuning van de NCDO, voor deze gelegenheid in samenwerking met VU-Connected en Future Consult.

Meer informatie>

Online partner Felix Meritis: Reserveren:
+31 (0)20 62 31 311
receptie@felix.meritis.nl Informatie:
www.felix.meritis.nl Keizersgracht 324
1016 ez Amsterdam t +31 (0)20 62 62 321
f +31 (0)20 62 49 368 felix@felix.meritis.nl www.felix.meritis.nl