Ingezonden persbericht


8ste International Jiddisch Festival in Tilburg

()
()
()

Haytham Safia Qu4rtet ft. Eric Vloeimans / Amsterdam Klezmer Band / Frank London's Zmiros Trio

In het laatste weekeinde van november (vrijdag 26, zaterdag 27 & zondag 28 november 2010) is Tilburg het toneel van de 8ste editie van het International Jiddisch Festival. In het verleden speelden op dit festival grote namen als Yasmin Levy, David Krakauer's Klezmer Madness en Frank London's Klezmer Allstars. Ook dit jaar staat er weer een indrukwekkende affiche dat zich maar liefst op 3 verschillende podia afspeelt.

In de Joods-Liberale Synagoge in Tilburg speelt op zondagmiddag Frank London's Zmiros Trio ft. Judith Berkson en Deep Singh prachtige Joodse spirituele muziek. In Paradox spelen op vrijdag, zaterdag en zondag de volgende groepen: Matt Darriau's Paradox Trio, Amsterdam Klezmer Band, Haytham Safia Qu4rtet ft. Eric Vloeimans (trompet) en Nikitov Ensemble.

Het prachtige Cinecitta theater is de locatie waar twee films te zien zijn: Battleship Potemkin en Order From Chaos. Battleshop Potemkin zal door Matt Darriau's Paradox Trio van een live soundtrack voorzien worden en de documentaire film Order From Chaos zal worden ingeleid door de Luxemburgse maakster Ana Isabel Ordonez die voor deze gelegenheid naar Tilburg komt. Alle festivallocaties liggen vlakbij elkaar.
Op zondag bestaat er ook nog de mogelijkheid om onder leiding van funerair deskundige Cees van Raak een wandeling te maken over de Tilburgse Joodse begraafplaats. Hij schreef hier 20 jaar geleden al een boekje over en zal ons meer vertellen over bijzondere graven en symboliek daarbij. Deze rondleiding begint zondagmorgen om 11.00 uur, aan de Bredase weg. Verzamelen: 10.30 u Synagoge, Willem II Straat..

het eerste concert die dag is aansluitend om 13.00 uur in de Synagoge. Reserveren voor alle onderdelen kan via de website van Paradox: www.paradoxtilburg.nl Adressen:
Muziekpodium Paradox, Telegraafstraat 62
Synagoge Willem II straat 20
Cinecitta Willem II straat 29