Ingezonden persbericht

Aandacht voor soa's onverminderd nodig
Love Life Tour onderzoekt condoomgebruik

In opdracht van de gemeente Den Haag rijden er in Den Haag momenteel zogenaamde Love Life Riders rond. Dit zijn busjes die locaties bezoeken waar veel jongeren samenkomen, zoals scholen en bioscopen. In deze busjes zit een team dat met jongeren in gesprek gaat over hun seksuele gedragingen en condoomgebruik. Deze Love Life Tour is onderdeel van het Love Life Festival. Een week van activiteiten rondom het thema seksuele gezondheid. Het festival start op 26 november en duurt tot 1 december (Wereld Aids Dag).

Aandacht voor seksuele gezondheid is nog altijd belangrijk. Uit cijfers van het Regionaal soa-centrum in Den Haag blijkt dat het aantal geconstateerde gevallen van gonorroe in 2009 groeide met 24%. Dit komt overeen met de landelijke trend. Landelijk loopt echter de groep 'mannen seks met mannen' een groter risico op gonorroe. In Den Haag worden heteroseksuelen net zo vaak getroffen. Onder jongeren is Chlamydia de meest voorkomende soa.

Om veilige seks effectief te promoten focust het Love Life Festival van 2010 op condoomgebruik. Uit onderzoek blijkt dat het condoomgebruik onder jongeren te wensen over laat. De gemeente Den Haag laat nu onderzoeken wat hiervan de reden is. De uitkomst van dit onderzoek worden kort na 1 december bekendgemaakt.