Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 24-11-2010

Televisie
POLITIE PARAMARIBO
Uitzending vrijdag 26 november
Nederland 1 - 22.25 uur

POLITIE PARAMARIBO: "REGELS ZIJN ER OM NAGELEEFD TE WORDEN"

Majoor Max Terborg van POLITIE PARAMARIBO zweert bij zijn lijfspreuk "regels zijn er om nageleefd te worden" en hij voert ze dan ook grondig uit. Collega Elskamp brengt een taxichauffeur -met heel wat op zijn kerfstok- het politiekantoortje binnen en Terborg begint zijn verhoor. De chauffeur kan vanwege een flinke barst in de voorruit vrijwel niets zien: "Dat wordt een bekeuring". Vervolgens blijkt de auto niet gekeurd en bovendien niet verzekerd! Volgens de chauffeur zijn de passagiers ondanks dat gewoon verzekerd, maar Terborg weet beter. "Regels zijn om nageleefd te worden" en dus moet ook nog het getinte plastic van de alle ramen. En tot overmaat van ramp blijkt de portemonnee van de bestuurder leeg. Het sleepbedrijf wordt alvast gebeld.

Verder is in de aflevering van POLITIE PARAMARIBO van vrijdag 26 november te zien dat even snel de auto aan de kant zetten om te pinnen er in Suriname ook niet bij is.

Een motoragent is er als de kippen bij en trekt zijn bonnenboekje. De geschrokken bestuurder komt hijgend aangerend, maar het is al te laat. De pen is in de aanslag, de auto staat immers op een zebrapad en belemmert de voetgangers. "Moet ik soms over uw auto lopen om over te steken?" vraagt de motoragent.

De bestuurder verontschuldigt zich en toont zijn rijbewijs. Maar dat blijkt een kopie en -in de ogen van de agent- dus vals...

POLITIE PARAMARIBO is een zesdelige serie over het werk van de politie in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Met 300.000 inwoners is de stad vergelijkbaar met Utrecht. In Paramaribo zijn inbraken, hardrijders en buurtruzies dan ook aan de orde van de dag, maar de aanpak is toch ietsje anders dan die in Nederland...

POLITIE PARAMARIBO was na aflevering 2 wederom een hot topic op social media. Enkele reacties op twitter: (@rubenvdh) Geweldig programma ontdekt #politie Paramaribo. (@casatweets) 2e uitzending #politie #paramaribo was ook weer heerlijk om te zien.

In Suriname wordt het programma op vier verschillende netten uitgezonden en ook daar is het veelbesproken. Op de site waterkant.net stroomt het forum over van de reacties. Zoals: (Dyusneisi) Ik zat gisteren toevallig op de bank met de afstandbediening te zappen en zie ik plots het begin van een politieserie Politie Paramaribo. Leuke verrassing voor mij. Behalve het thema, boeide mij vooral de gesprekken, de welbespraaktheid van de sprekers (in spontane act!!!) en de leuke beelden van de straten in Par'bo. Lewis zegt: Erg Leuk het programma van die Suri cops. Ik kijk erg uit naar de volgende aflevering.

Meer informatie over POLITIE PARAMARIBO is te vinden op www.tros.nl/politieparamaribo