Ingezonden persbericht


Nominaties Love Life Awatrds tijdens opening bekend gemaakt Love Life Festival start komende vrijdag

Wethouder Rabin Baldewsingh opent vrijdag 26 november het Love Life Festival 2010. Hij doet dit door een nieuw beeld aan de jaarlijks terugkerende tentoonstelling 'Arms Around You' toe te voegen. Ook worden de nominatie bekend gemaakt voor de Love Life Awards, dit is een door de gemeente Den Haag in het leven geroepen award die er voor moet zorgen dat jongeren zelf nadenken over seksuele gezondheid en condoomgebruik. Het Love Life Festival vindt dit jaar voor de tweede keer plaats.

Onder het motto Love Life Use Condoms wordt dit jaar tijdens het festival vooral condoomgebruik onder de aandacht gebracht. Het condoom is namelijk te zien als 'de held' van de seksuele gezondheid. Wethouder Volksgezondheid, Rabin Baldewsingh: ,,Er zijn nog te veel nieuwe gevallen van hiv en andere soa's in Den Haag, terwijl dit door gezond seksueel gedrag voorkomen kan worden. Seksuele gezondheid draait om respect, respect voor je zelf en respect voor een ander. Door een condoom te gebruiken laat je zien dat je dit respect hebt.''

Om het condoomgebruik onder jongeren te bevorderen introduceert de gemeente Den Haag het Love Life Fund met een daarbij horende award. Jongeren worden uitgedaagd om na te denken over de vraag hoe het condoomgebruik in Den Haag toe zou kunnen nemen. Zij kunnen hiervoor ideeën aanleveren. Hiervan wordt op de website www.lovelifefestival.nl een voorselectie gepresenteerd waar iedereen op het beste idee kan stemmen. Deze stemmen bepalen vervolgens samen met het oordeel van een vakjury de winnaar. De persoon met het beste idee ontvangt E 5.000 waarmee dit idee gerealiseerd wordt. De Love Life Award wordt tijdens een awardshow uitgereikt op Wereld Aids Dag, woensdag 1 december in het Paard van Troje in Den Haag.

Overige programmaonderdelen van het Love Life Festival zijn:

Out of Africa: In Concordia is er een toneelstuk, treedt er een band op en zijn er modeshows om zo op een informele manier met Hagenaars van Afrikaanse origine in gesprek te gaan over hiv/aids.

Herdenking Wereld Aids Dag: Het Atrium van het stadhuis van Den Haag biedt plaats aan de herdenking van de slachtoffers die Aids tot op heden heeft gemaakt. Ten midden van de levensgrote beelden van de expositie 'Arms around you' worden de slachtoffers herdacht. Deze herdenking heeft een internationaal karakter is dien ten gevolge in het Engels. Voor de herdenking zijn verschillende ambassades uitgenodigd.