Ingezonden persbericht



CNV Vakmensen

26 november 2010, Utrecht

-----

Metaal roest vast met voorstellen FME

Werkgeversorganisatie FME-CWM wil bezuinigen door meer tijdelijk personeel in te huren ten koste van vast personeel, aldus FME-voorzitter Jan Kamminga. Jaap Jongejan, voorzitter van CNV Vakmensen, is hier faliekant op tegen.

'Niet meer flexibiliteit is nodig. Het gaat juist om meer aandacht voor het aan het werk houden van mensen. Mensen in de metaalindustrie verdienen beter', is de reactie van Jongejan.

Ook in de metaalindustrie bestaan er meer dan voldoende mogelijkheden om mee te ademen met de noodzakelijke flexibiliteit. 'Verslechteringen in de WW leveren geen flexibiliteit op en verslechtering van het ontslagrecht zorgt niet voor meer mensen aan het werk', aldus Jongejan. 'In de nabije toekomst heeft de metaalindustrie de mensen juist weer keihard nodig. En die haal je niet binnen door ze een flex-contract aan te bieden.'

CNV Vakmensen wil de mobiliteit van mensen verbeteren, niet door te dreigen met ontslag, maar door ze van werk naar werk te begeleiden. 'Wij willen niet de WW verslechteren, maar juist het beroep op de WW verminderen. Een betere kostenbesparing zou ik niet weten.', zegt Jongejan.

Hierover wil CNV Vakmensen graag in de Cao voor de Metalektro afspraken maken. Afspraken die ervoor zorgen, dat de bedrijfstak voor (jonge)mensen interessant wordt en voor de huidige werknemers interessant blijft.



Ingezonden persbericht