Gemeente Tilburg

De schop in de grond voor glasvezel in Tilburg
Wethouder Erik de Ridder graaft eerste sleuf in Groeseind

Tilburg, 26 november 2010 ­ Vanmiddag heeft wethouder Erik de Ridder (ICT) het officiële startsein gegeven voor de aanleg van een glasvezelnetwerk naar de nieuwe woningen in Groeseind. Hij deed dit door met behulp van een graafmachine de eerste sleuf te graven voor het glasvezelnetwerk in de nieuwbouwwijk in Tilburg.

(INVOEGEN FOTO)
De gemeente Tilburg stimuleert de aanleg van glasvezel naar woningen. "Tilburg is één van de pioniers op het gebied van glasvezel. Veel (semi) publieke instellingen zijn al aangesloten op glasvezel, maar onze ambitie reikt verder. Om tot een maximale digitale kennisuitwisseling te komen onderzoeken wij hoe we de aanleg van glasvezel kunnen stimuleren naar alle woningen in Tilburg. Met Groeseind geven we de aftrap voor een stadsbreed glasvezelnetwerk." aldus De Ridder. Hans Bekker, Regiomanager Zuid, over de aanleg van glasvezel bij Groeseind: "Dit moment past goed in onze strategie om in 2013 minimaal 2 miljoen huishoudens van glasvezel te voorzien. Voor toekomstige bewoners van Groeseind betekent dit dat zij een glasvezelverbinding tot in de woning krijgen. Hiermee is de nieuwbouwwijk voorzien van een toekomstvast netwerk met een enorme bandbreedte." Waarom glasvezel Via het glasvezelnetwerk kunnen de inwoners van de nieuwbouwwijk in Tilburg straks toegang krijgen tot supersnelle en innovatieve diensten. Niet alleen voor internet, televisie en telefonie, maar ook nieuwe diensten op het gebied van veiligheid, zorg op afstand, onderwijs en lokale televisie zijn nu al met glasvezel mogelijk. De magie van glasvezel De meest bekende eigenschap van glasvezel is ongetwijfeld de hoge snelheid die mogelijk is bij internetverbindingen. Maar glasvezel is veel meer dan alleen snel internet. Naast de gewone diensten voor internet, televisie en telefonie, komen diensten als zorg op afstand, thuiswerken, interactieve cursussen, beveiliging op afstand en multimediaal onderwijs met glasvezel binnen handbereik.

Persbericht Glashart

Pagina 1 van 2

Voor meer informatie zie www.glashart.nl/nieuwbouw. EINDE BERICHT (305 woorden) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Noot voor redacties


Gemeente Tilburg