Gemeente Oldebroek


Burgemeester Oldebroek neemt afscheid van agrarische sector

Ter gelegenheid van zijn afscheid heeft Burgemeester Zielhuis een werkbezoek gebracht aan de agrarische sector. Hij bezocht de nieuwe boerderij van de familie Van Wijhe aan de Winterdijk in Oosterwolde. LTO-vertegenwoordiger Gerrit van ´t Hof vertelde over de ontwikkelingen in de agrarische sector. Wilhelm van Wijhe, eigenaar van het jonge bedrijf, gaf uitleg over de nieuwe toepassingen in zijn boerderij en de meerwaarde daarvan.

Willem Lambert de eerste
Als afscheidscadeau kreeg burgemeester Zielhuis een jonge stier met de naam Willem Lambert de eerste. De stier staat symbool voor de toekomst van de agrarische sector in de gemeente Oldebroek. Willem Lambert krijgt onderdak bij het Boerderijmuseum in Oldebroek.

Band
Burgemeester Zielhuis heeft altijd een nauwe band gehad met de agrarische sector. Van ´t Hof benoemde zijn trouwe aanwezigheid bij de jaarlijkse veefokdagen en zijn kennis van cijfers over de sector. Ook maakte Zielhuis als burgemeester de MKZ-crisis mee, een moeilijke periode tijdens zijn burgermeesterschap.