Ingezonden persbericht



CNV Vakmensen

26 november 2010, Utrecht

-----

CNV Vakmensen raadpleegt leden over cao Unilever

CNV Vakmensen is niet tot een akkoord gekomen met de directie van Unilever over de nieuwe cao die per 1 mei 2010 zou moeten ingaan. Unilever heeft nu een eindbod gepresenteerd, dat CNV Vakmensen te mager vindt.

CNV Vakmensen vindt de geboden loonsverhoging te mager, is tegen een hogere pensioenpremie voor nieuwe medewerkers en is teleurgesteld over het gebrek aan afspraken over ouderenbeleid en betere (mantel)zorg inclusief werkgelegenheid.

Unilever wil een eenjarige cao met loonsverhogingen van 0,5 procent per 1 mei 2010 en 0,75 procent per 1 januari 2011. CNV Vakmensen is bij een tweejarige cao bereid verhogingen van 1,5 procent per 1 mei 2010 en 1,75 procent per 1 mei 2011 af te spreken.

De invoering van een hogere pensioenpremie voor nieuwe medewerkers (Unilever wil vijf procent verhoging) vindt de bond in strijd met de afspraak om in een werkgroep de toekomst van de pensioenregeling te gaan bestuderen.

Ook wil de bond afspraken maken over tachtig procent werken/negentig procent loon/honderd procent pensioenopbouw voor oudere werknemers vanaf 58 jaar en over mantelzorg, langdurig zorgverlof en ouderschapsverlof, inclusief afspraken over de invulling van de vrijkomende werkgelegenheid. Unilever wil dit niet.

Bestuurder Frans van de Veen van CNV Vakmensen gaat de komende weken de leden van de bond raadplegen over de nu ontstane situatie.