Ingezonden persbericht


Germanwings reageert op invoering nieuwe Duitse vliegbelasting en vliegt vanaf eind maart 2011 tussen Maastricht en Berlijn / Tweemaal dagelijks op werkdagen, een keer dagelijks in het weekend

KEULEN/BONN, Maastricht - Germanwings reageert op de "Luftverkehrssteuer", een nieuw vliegbelasting die door de Duitse regering per 1 januari 2011 wordt ingevoerd. Vanaf eind maart 2011 zal de Duitse low cost airline tussen Maastricht en Berlijn gaan vliegen. Op doordeweekse dagen wordt de route tweemaal dagelijks aangeboden, op zaterdag en zondag eenmaal dagelijks. De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus A319 met 150 zitplaatsen. De voordelige vluchten, beschikbaar vanaf 19,99 euro, zullen vanaf 9.00 uur op maandag (29 november 2010) via www.germanwings.com te boeken zijn.

Op werkdagen biedt de low cost airline een dagrand-verbinding tussen Maastricht Aachen Airport en Berlijn-Schönefeld aan. Zakelijke passagiers kunnen deze verbinding optimaal gebruiken voor afspraak in Berlijn en in de avond weer thuis zijn. Via Berlijn-Schönefeld wordt passagiers uit Maastricht doorverbindingen aangeboden naar de Germanwings bestemmingen Moskou, Stockholm, Stuttgart, Istanbul, Izmir en Split.

De Nederlandse luchthaven Maastricht-Aachen is de enige Nederlandse luchthaven die de naam van een Duitse stad in haar naam draag. Dat heeft vanuit Germanwings oogpunt twee voordelen: de luchthaven ligt dicht bij de Duitse grens maar toch in het buitenland. Voor de vluchten vanuit Maastricht is de per 1 januari 2011 in te voeren vliegbelasting dus niet van toepassing terwijl de luchthaven wel de Duitse markt bedient. Passagiers uit Nordrhein-Westfalen kunnen nu dus deze nieuwe belasting ontwijken door niet in Keulen maar het nabijgelegen Maastricht in te stappen. Voor routes met veel vraag, zoals Keulen/Bonn - Berlijn verwacht Germanwings dat een groot aantal passagiers de belasting via Nederland besparen.

Op werkdagen vertrekt Germanwings om 6.45 lokale tijd in Berlijn-Schönefeld om 8.00 uur op Maastricht Aachen Airport aan te komen. Om 8.30 vertrekt Germanwings weer uit Maastricht om dan om 9.45 in Berlijn aan te komen. De avondvlucht vertrekt, afhankelijk van de dag, tussen 18.05 en 18.30 uit de Duitse hoofdstad. Vanaf Maastricht start de terugvlucht dan respectievelijk tussen 19:50 en 20:15. In de weekenden is er een vlucht op zaterdagochtend en zondagavond.

Keulen/Bonn, Maastricht, 26 november 2010

Germanwings - de voordelige kwaliteitsairline voor Europa Germanwings is één van de meest succesvolle low-cost airlines van Europa. Tegen voordelige tarieven biedt de maatschappij vanaf haar fijv bases in Keulen/Bonn, Stuttgart, Berlijn-Schönefeld, Hannover en Dortmund vluchten aan naar 75 bestemmingen in Europa. De voordelige kwaliteitsairline opereert met een jonge vloot bestaande uit 30 Airbus A319 vliegtuigen.

Voor verdere persinformatie: