Mega Genezingsdienst Jan Zijlstra


Vrijdagavond 26 november in Sportcentrum Drachten

DRACHTEN, 20101115 -- Evangelist Jan Zijlstra komt vrijdag 26 november naar Drachten voor een groots opgezette Mega Genezingsdienst in Sportcentrum Drachten aan De Splitting. De avond richt zich op twee tot drieduizend mensen uit de drie noordelijke provincies.

Zijlstra is landelijk bekend van reddings- en genezingsdiensten van zijn gemeente De Levensstroom in Leiderdorp. `Het meemaken van een Wonderendienst is een ware belevenis', zegt een woordvoerder van de Levensstroom.
`De afgelopen jaren zijn er tijdens de genezingsdiensten vele wonderbaarlijke genezingen gebeurd, waaronder het wonder van Janneke Vlot uit Bleskensgraaf, die 18 jaar ernstig ziek was'. Dit is bekend geworden via radio en TV.
In het nieuwe magazine van De Levensstroom van november 2010 vertellen verschillende mensen over hun genezing van spierdystrofie, reuma, borderline., depressies, astma, stoflongen, een lekkende hartklep en ernstige aandoeningen aan slagader en lever.

Vernieuwing

`De inspirerende boodschap van evangelist Jan Zijlstra is vol van Gods kracht en zal mensen helpen om richting Jezus, richting het wonder te gaan' aldus de woordvoerder. `In iedere dienst wordt de wonderbare kracht van Jezus geopenbaard en kiezen mensen voor Jezus. In iedere dienst zien wij dat de kracht van God levens vernieuwt, verslaafden verlost en de zieken geneest. Ons doel is om zielen te redden en het is heerlijk om te zien hoe God elke keer weer mensen geneest en bevrijdt.'

Slagerszoon

Jan Zijlstra werd in 1938 geboren in een slagersfamilie in Hillegom. `Hij groeide op in een Nederlands Hervormd gezin en kwam tot persoonlijk geloof in Jezus Christus in 1956. In oktober 1957 kreeg hij de roeping om het evangelie te gaan prediken.' Vanaf 1959 is hij samen met zijn vrouw Herma jarenlang voorganger geweest van een volle evangelie gemeente in Leiden.
In 1992 startten zij met de Levensstroom in Leiderdorp. Het werk werd hier in het bijzonder gericht op de genezingsdiensten. `Het was in 1991 dat God hem in de dienst van genezing ging gebruiken.' Dit had als gevolg dat vanaf 1992 er op zondagavonden speciale genezingsdiensten werden gehouden. Tussen 1992 en 1997 waren er vele grote Reddings- en Genezingscampagnes in Suriname, de Nederlandse Antillen en Indonesië. Vanaf 1998 is Jan Zijlstra begonnen om door heel Nederland en België Reddings- en Genezingsdiensten te houden. Sindsdien zijn er al meer dan 150 grote campagnes in Nederland gehouden.

Boeken

Evangelist Jan Zijlstra schreef verschillende boeken, waaronder: "Wonderen, ze gebeuren nog steeds", "Ontmoetingen met Jezus de Genezer", "50 hindernissen op weg naar genezing", "Jan Zijlstra vertelt. Hoe Jezus kinderen geneest", "Kanalen van Genezing" en de autobiografie "Gods plan met mijn leven".

Vrijwilligers

De avond in Drachten is een groots opgezet vervolg op de genezingsdienst in Houtigehage, 26 september 2008 en de wonderendienst in Mariniplaza Groningen op 30 januari 2009. De organisatie verwacht twee tot drieduizend mensen uit de drie noordelijke provincies. Op de avond zijn 120 vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden. Zijlstra is een achterkleinzoon van Ds. Otte Mink Zijlstra die ruim honderd jaar geleden het witte kerkje van Boelenslaan bouwde.

Misverstand

`Genezing is voor veel mensen een moeilijk onderwerp' zegt een woordvoerder van regionale christengemeente Bethanië in Drachten, die de campagne ondersteunt. `Toch is genezing makkelijk voor God. Ziekte komt niet van God. Het is een misverstand dat hij mensen straft met ziekte. God is goed. Hij heeft de kracht om leven te scheppen en om doden op te wekken. Toen Jezus op aarde rondliep genas hij alle zieken zonder uitzondering. En hij daagde zijn volgelingen uit om nog grotere dingen te doen'.

De genezingsdienst is vrijdagavond 26 november 2010 in de grote sporthal van Sportcentrum Drachten, De Splitting 65, 9202 LD Drachten, aanvang 19.30 uur, gratis toegang.

Tijdens en na de bijeenkomst is er persoonlijk gebed voor iedereen die Jezus nodig heeft voor vergeving, genezing, bevrijding, relaties, werk en financiën. Website www.levenstroom.nl en www.geopendedeur.nl, mailadres info@geopendedeur.nl of telefoon 06-20398058.

Stichting De Geopende Deur